Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Registrul agricol al României în format electronic va fi finalizat în 2015 şi va costa 50 mil. euro

Vineri, 19 Aprilie 2013 (17:24:12)

Registrul agricol al României în format electronic va fi finalizat în anul 2015 şi va costa 50 milioane de euro, ofertele urmând să fie depuse până la 5 iunie, a anunţat Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI).

"Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale a publicat în data de 1 aprilie Ghidul solicitantului pentru achiziţionarea sistemului informatic destinat gestiunii Registrului Agricol în format electronic. Termenul limită pentru înregistrarea on-line a propunerilor de proiecte este 5 iunie, ora 16.30. Bugetul total al proiectului este de 50 milioane de euro şi are ca dată de finalizare anul 2015", se arată într-un comunicat al MSI.

Registrul Agricol al României va conţine informaţii despre fiecare gospodărie, precum numărul membrilor gospodăriei, suprafeţe, tipuri de culturi, maşini, instalaţii sau unelte.

Cerinţele proiectului va impune standarde de interoperabilitate între primării, consilii judeţene, Ministerul Afacerilor Interne, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Ministerul Finanţelor şi Oficiul Naţional Registrul Comerţului.

"Aceste standarde vor fi incluse de acum înainte în toate proiectele MSI care se vor preta pentru o atare abordare, interoperabilitatea fiind unul dintre pilonii de bază ai Agendei Digitale europene 2020 pe care România îi va integra în Strategia proprie pentru Agenda Digitală, începând din noul exerciţiu bugetar", se mai spune în comunicat.

Beneficiarii proiectului sunt consiliile judeţene ca lideri de proiect, în parteneriat cu alte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul respectiv.

"Sistemul va contribui la o dezvoltare regională sustenabilă, bazându-se pe pe noile politici de descentralizare din domeniu. Datele vor putea fi astfel consolidate şi gestionate agregat la nivel judeţean şi valorificate la nivel naţional. Scopul proiectului include optimizarea proceselor şi consolidarea datelor critice ale României în vederea realizării unor punţi informaționale între statele membre şi gestionarea bazată pe date reale a fondurilor structurale existente şi viitoare" a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

Alocarea financiară aferentă prezentei cereri de propuneri de proiecte este de 220 milioane de lei, din care fonduri europeme - 181,94 milioane de lei FEDR şi bugetul de stat - 38,06 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Registrul agricol al României în format electronic va fi finalizat în 2015 şi va costa 50 mil. euro.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Registrul agricol al României în format electronic va fi finalizat în 2015 şi va costa 50 mil. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei