Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 91 (5298)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FNSA a stabilit o listă de revendicări şi ameninţă cu proteste dacă acestea nu vor fi soluţionate

Vineri, 19 Aprilie 2013 (17:23:39)

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) au stabilit, vineri, o listă de revendicări care va fi înaintată Guvernului, ameninţând cu declanşarea unor acţiuni de protest în cazul în care acestea nu vor fi soluţionate până la 31 mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, la finalul Conferinţei Naţionale a federaţiei, că aşteaptă din partea Guvernului stabilirea unei întâlniri cu reprezentanţii FNSA pentru discutarea problemelor ridicate.

"FNSA a stabilit o listă de revendicări care va fi înaintată Guvernului României, cu termene pentru soluţionarea acestora. Dacă până la 31 mai nu se întâmplă nimic, Conferinţa Naţională a abilitat Biroul Executiv să stabilească un calendar al acţiunilor de protest. Proteste înseamnă mitinguri, pichetări, greve, şi vom apela inclusive la structurile sindicale europene. Aşteptăm din partea Guvernului ca, în cel mai scurt timp, să stabilească o întâlnire cu reprezentanţii FNSA pentru discutarea problemelor, evitând, astfel, prelungirea nefastă a situaţiei asupra calităţii actelor şi faptelor administrative şi reducerea tensiunilor existente în rândul salariaţilor din administraţia publică, care pot determina organizarea unor ample acţiuni de protest", a spus Suciu.

Potrivit acestuia, sindicaliştii din administraţie nu cer "majorări de salarii", ci solicită modificarea Legii Dialogului Social, renunţarea la cota unică de impozitare şi analizarea aplicării cotei progresive de impozitare, reîntregirea salariilor la nivelul existent înainte de reducerea cu 25 la sută, redistribuirea, în mod echitabil, a fondului de stimulente acordat în luna octombrie 2010 pentru toţi salariaţii din instituţiile unde sunt astfel de situaţii şi refacerea încadrărilor pentru viitor.

De asemenea, sindicaliştii FNSA cer constituirea fondului de premiere în limita a 10 la sută din fondul de salarii, acordarea de premii anuale din economiile la fondul de salarii, acordarea sporurilor de până la 15 la sută pentru personalul care participă în comisiile de specialitate, deblocarea posturilor vacante, plata orelor suplimentare, acordarea celui de-al 13-lea salariu, respectiv acordarea primei de vacanţă tuturor salariaţilor din administraţia publică.

FNSA are peste 5.000 de membri, funcţionari publici sau personal contractual din primării, consilii judeţene sau alte instituţii publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FNSA a stabilit o listă de revendicări şi ameninţă cu proteste dacă acestea nu vor fi soluţionate.
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FNSA a stabilit o listă de revendicări şi ameninţă cu proteste dacă acestea nu vor fi soluţionate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei