Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 19 (5226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pivniceru: Procedurile de numire a şefului DNA vor fi schimbate în sensul transparentizării lor

Vineri, 25 Ianuarie 2013 (18:05:37)

Procedurile de numire a şefului DNA şi a procurorului general vor fi schimbate în sensul "transparentizării” lor, declară ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, adăugând că reacţiile preşedintelui Băsescu pe acest subiect nu pot fi numite "şicane", însă şeful statului nu s-a pronunţat pe fond.

Întrebată, vineri, la Alba Iulia, dacă intenţionează să schimbe procedurile de numire a şefului DNA şi a procurorului general, Mona Pivniceru a spus că intenţionează să facă o schimbare în sensul "transparentizării” acestor proceduri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Procedurile le voi schimba doar în sensul transparentizării lor. Acum, ar trebui să stabilim ce ar trebui să însemne transparenţă pentru că văd că şi acest cuvânt şi-a diversificat componentele”, a afirmat Pivniceru.

Întrebată de un jurnalist dacă se aşteaptă şi la alte "şicane” din partea preşedintelui Traian Băsescu pe subiectul numirilor, Mona Pivniceru a răspuns că reacţiile şefului statului nu le poate numi şicane.

"Eu nu pot să o denumesc şicană, ştiu atât că nu s-a pronunţat pe fondul propunerii. Ce va fi în viitor se va vedea”, a afirmat Pivniceru.

Preşedintele Traian Băsescu a decis, recent, să respingă propunerile privind numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Tiberiu-Mihail Niţu, şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Ioan Irimie, trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru. Băsescu declara, miercuri, că pentru a accepta o nominalizare la funcţiile de procuror general sau şef al DNA condiţia este ca persoana respectivă să fi avut performanţă, adică să fi avut "dosare grele" finalizate şi confirmate de instanţă.

Ulterior, Băsescu a spus că propune, ca soluţie de deblocare a impasului în desemnarea procurorului general şi a procurorului-şef al DNA, selectarea acestora de către CSM şi acceptarea persoanelor rezultate fără rezerve de către Ministerul Justiţiei şi Presedinţie. Băsescu a arătat că această soluţie poate fi funcţională dacă Guvernul şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, se vor pune de acord cu el să accepte din start cele două persoane selectate de CSM şi să deruleze apoi rapid procedura de desemnare prevazută de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pivniceru: Procedurile de numire a şefului DNA vor fi schimbate în sensul transparentizării lor.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pivniceru: Procedurile de numire a şefului DNA vor fi schimbate în sensul transparentizării lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei