Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi: Cele opt spitale regionale ar putea fi construite din fonduri de investiţii internaţionale

Vineri, 21 Septembrie 2012 (19:11:19)

Cele opt spitale regionale ar putea fi construite din fonduri structurale sau din fonduri de investiţii internaţionale, în prezent fiind deja doritori să se implice în acest proiect, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Cepoi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că există două soluţii de finanţare în privinţa celor opt spitale regionale de urgenţă preconizate a se construi la nivel de ţară, pe care le studiază şi urmează să ia o decizie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, spitalele ar putea fi construite din fonduri structurale sau din fonduri de investiţii internaţionale. Potrivit ministrului Sănătăţii, în acest al doilea caz sunt din nou două variante.

"Fie investitorii străini ne împrumută bani, iar noi contruim spitale şi returnăm împrumutul în 20-30 de ani, fie ne construiesc ei spitale şi ni le închiriază, plătind 20-30 de ani, ca un leasing, a explicat Cepoi.

Ministrul a spus că au venit deja trei fonduri dispuse să se implice în construcţia celor opt spitale regionale.

"Este în strategia Ministerului Sănătăţii de a face cele opt spitale de urgenţă, avem acum două soluţii de finanţare. Una este pe fonduri structurale, începând cu 2014, pentru că facem toate demersurile necesare ca în sănătate să intre pe fonduri structurale, nu cum a fost până în prezent. Şi a doua soluţie, care ar fi mai rapidă, trebuie să vedem ce presupune aceasta, este utilizarea unor fonduri internaţionale de investiţii - care vin, investesc, construiesc spitalul şi îl închiriază Ministerului Sănătăţii. În felul acesta efortul financiar bugetar al statului este mult mai redus şi rapiditatea cu care am putea rezolva problema este mult mai mare. Acum studiem cele două soluţii şi să vedem pe care le vom pune în aplicare şi în ce condiţii", a declarat Cepoi.

Potrivit ministrului, cele opt spitale regionale de urgenţă vor fi centre de excelenţă, care vor avea acelaşi statut şi acelaşi nivel de competenţă

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi: Cele opt spitale regionale ar putea fi construite din fonduri de investiţii internaţionale.
 Vizualizări articol: 1003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi: Cele opt spitale regionale ar putea fi construite din fonduri de investiţii internaţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei