Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: De unde până unde ne punem mâinile în cap că vine recesiunea peste noi?

Duminică, 11 Martie 2012 (17:10:46)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu vrea să-i critice pe specialiştii care au introdus termenul de "recesiune tehnică" pe piaţa românească, dar modul "incorect" în care a fost prezentat în mass-media rezultatul trimestrului IV "a lăsat impresia pregătirii pentru intrare în recesiune".

"Eu nu vreau să-i critic pe specialiştii care au introdus acest termen pe piaţa românească, dar modul cum a fost prezentat, absolut incorect, rezultatul trimestrului IV, în mass-media, a lăsat impresia pregătirii pentru intrare în recesiune", a spus Băsescu, duminică, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, menţionând că doreşte să facă o precizare privind "aşa-zisa recesiune tehnică".

Şeful statului a precizat că nu există îngrijorarea unei intrări în recesiune.

"Nu este adevărat, trimestrul III a avut un boom generat de producţia agricolă, iar trimestrul IV a confirmat practic producţia industrială şi serviciile. Mai mult decât atât, în sfera serviciilor către populaţie s-a înregistrat o creştere consistentă, în sfera construcţiilor o creştere consistentă, sigur, constitucţiile generate de investiţiile bugetului de stat. Deci nu avem îngrijorarea unei intrări în recesiune reală. Dacă aţi compara trimestrul IV 2011 cu trimestrul IV 2010, veţi constata o creştere consistentă. Deci de unde până unde ne punem mâinile în cap că vine recesiunea peste noi? Este adevărat, trimestrul I va fi un trimestru slab urmare a condiţiilor meteo, dar se vor recupera investiţiile, serviciile către populaţie în trimestrul II", a menţionat el.

Traian Băsescu a adăugat că nu crede că "obiectivul vieţii noastre trebuie să fie neapărat să descurajăm populaţia - vine altă nenorocire peste noi".

"Nu vine nicio nenorocire", a continuat el.

El a amintit că în partea a doua a anului se prefigurează recesiune în zona euro şi a adăugat că, deşi nu este un partizan al creşterii economice prin stimularea excesivă a consumului, "este clar" că o stimulare a consumului din partea guvernului, prin reîntregirea salariilor, este de natură să ajute, pe de o parte, la creşterea încasărilor în bugetul de pensii, unde deficitul este foarte mare şi, pe de altă parte, în creşterea consumului, "care şi el ne va aduce o întoarcere prin TVA în bugetul de stat".

Intervenţia telefonică la postul de televiziune a fost ulterioră interviului acordat de preşedinte PRO TV şi comentariilor din presă care i-au urmat.

Economia s-ar putea contracta în primul trimestru comparativ cu ultimul trimestru din 2011, ceea ce va echivala cu intrarea în recesiune tehnică, din cauza condiţiilor meteo, dar faţă de primul trimestru de anul trecut PIB va avansa cu 1,5-2%, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: De unde până unde ne punem mâinile în cap că vine recesiunea peste noi?.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: De unde până unde ne punem mâinile în cap că vine recesiunea peste noi?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei