Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul vrea să flexibilizeze regula îngheţării angajărilor şi cere FMI excepţii

Duminică, 11 Decembrie 2011 (14:03:45)

Guvernul vrea să flexibilizeze regula de angajare a unei singure persoane la şapte posturi vacantate, introdusă în 2009, urmărind ca aceasta să fie aplicată la nivel sectorial şi nu pentru fiecare instituţie în parte, astfel încât să poată decide angajări în zonele care au un deficit de personal.

Schimbarea acestei reguli care a îngheţat angajările în sectorul public în ultimii trei ani a fost discutată în ultimele negocieri dintre Guvern şi Fondul Monetar Internaţional, din toamna acestui an, şi inclusă de autorităţile române în scrisoarea de intenţie către Fond.

În document, Guvernul se angajează să reducă totalul cheltuielilor de personal sub 7,2% din PIB şi să continue anul viitor politica de angajare a unei singure persoane la şapte posturi vacantate, dar după un sistem mai "flexibil".

"Reducerea numărului de personal în sectorul public va continua cu politica de angajare a unei singure persoane la şapte posturi vacantate, dar vom aplica această regulă într-un mod mai flexibil, la un nivel sectorial sau mai mare decât pentru fiecare unitate instituţională. Această abordare flexibilă va permite eliminarea unor blocaje în sectoare în care problema deficitului de personal a devenit acută, aşa cum a fost semnalat în ultimele evaluări", se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

În urmă cu două săptămâni, premierul Emil Boc declara că Executivul va introduce anul viitor, prin hotărâre de guvern, excepţii în sănătate, educaţie sau administraţie de la regula de angajare a unei singure persoane la şapte posturi vacantate, dacă se va constata că există un necesar mai mare de posturi.

El a răspuns astfel declaraţiei susţinute atunci de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, în deschiderea Forumului Român de Sănătate, organizat de CNAS şi agenţia MEDIAFAX, conform căruia fără personal medical, indiferent câţi bani sau echipamente ar exista, nu pot fi asigurate servicii de sănătate.

În 2009, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă, în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, să suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administraţie şi să permită angajarea unui singur funcţionar la şapte posturi vacantate, excepţii fiind acceptate doar pentru funcţiile de conducere, înalţi funcţionari şi administraţii subdimensionate.

Decizia a fost menţinută atât în 2010, cât şi în 2011.

Strategia fiscal-bugetară a Guvernului pentru perioada 2012-2014, prevede că politica de blocare a angajărilor în sistemul public, prin ocuparea unui singur post din şapte vacantate, va fi menţinută atât anul viitor, dar şi în 2013.

Prin blocarea ocupării posturilor vacante în sistemul public, Guvernul estimează economii la cheltuielile de personal de 1,72 miliarde lei în 2012 şi 1,99 miliarde lei în 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea să flexibilizeze regula îngheţării angajărilor şi cere FMI excepţii.
 Vizualizări articol: 329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul vrea să flexibilizeze regula îngheţării angajărilor şi cere FMI excepţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei