Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 dec 2011 - Anul XVI, nr. 292 (4890)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Am informat CE că aderăm la acord, dacă Parlamentul vrea altceva, e treaba lui

Duminică, 11 Decembrie 2011 (17:40:50)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că şi-a asumat informarea Comisiei Europene în legătură cu faptul că România va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles, şeful statului menţionând că dacă Parlamentul vrea altceva, este treaba legislativului.

"Eu mi-am asumat informarea Comisiei că România va adera la acest acord. Dacă Parlamentul hotărăşte altceva, e problema lui", a spus Băsescu.

El a menţionat că, în calitate de şef de stat, nu putea să aibă altă atitudine, ştiind care sunt riscurile.

Şeful statului a spus, totodată, că va susţine includerea în Consituţie a prevederilor acordului interguvernamental până la sfârşitul anului 2012.

"Termenul e sfârşitul anului 2012. Nu ai îndeplnit toate condiţiile, nu intri în acord. Iar acastă responsabilitate să şi-o asume cine vrea. Eu voi susţine că trebuie să rezolvăm această problemă", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a subliniat că România trebuie să evite o dezbatere pe tema acordului interguvernamental în necunoştinţă de cauză.

"În România trebuie să evităm o dezbatere în necunoştinţă de cauză. Ar fi foarte grav, ne-am dovedi incapabili să înţelegem realităţile Europene şi nu aş vrea ca România să aibă o asemenea apreciere", a spus şeful statului.

El şi-a exprimat speranţa ca Guvernul şi Parlamentul, precum şi membrii Comisiilor de politică externă din Legislativ, să contribuie la dezbateri pe această temă.

"Eu voi participa pentru a susţine necesitateta aderării la acest acord, dar nu aş putea să acopăr tot necesarul de dezbateri, va trebui un efort al întregii clase politice", a spus Băsescu.

El a mai spus că aderarea la acest acord este în interesul României.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că România trebuie să treacă în Constituţie, şi nu în alt act normativ, prevederile privind bugetul şi deficitul structural, din acordul convenit la summit-ul UE

Preşedintele Băsescu a subliniat că una dintre prevederile acordului se referă la obligaţia statelor care aderă la acesta de a include în legislaţia naţională angajamentul pentru "buget naţional echilibrat şi în surplus", ceea ce înseamnă că deficitul structurat nu trebuie să depăşească 0,5% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Am informat CE că aderăm la acord, dacă Parlamentul vrea altceva, e treaba lui.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Am informat CE că aderăm la acord, dacă Parlamentul vrea altceva, e treaba lui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei