Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 nov 2011 - Anul XVI, nr. 267 (4865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ialomiţianu:Planul de măsuri al USL la buget-rezultatul relaţiei nefireşti între stânga şi dreapta

Vineri, 11 Noiembrie 2011 (18:51:45)

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că planul de măsuri propus de USL pentru bugetul anului viitor este rezultatul unei "relaţii nefireşti" între stânga şi dreapta şi nu poate fi aplicat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am analizat şi măsurile propuse de USL, dar nicio ţară europeană, condusă de un guvern socialist sau de dreapta, nu a propus un asemenea set de măsuri, să creşti cheltuielile şi să reduci impozitele şi taxele. Eu ştiu că acel plan de măsuri se adresează celor din PSD şi PNL, să-i liniştească pe liberali care susţin tot timpul reducerea impozitelor şi taxelor şi pe cei din PSD care vor să crească cheltuielile cu salariile şi cele sociale. Nu este posibil. Nu e un plan realist", a spus Ialomiţianu.

El a atras atenţia că România este obligată în 2012 să iasă din procedura de deficit excesiv din cauza lui 2008, când a avut 5,4.

"Noi am vrut să fim prudenţi în 2012. Ei (USL - n.r.) au spus că putem avea un deficit mai mare. Problema e că legislaţia europeană ne obligă să fim sub 3%, dar trebuie să ne gândim şi la finanţare. Acel plan de măsuri (al USL - n.r) e rezultatul unei relaţii nefireşti între stânga şi dreapta pentru liniştirea celor din PSD şi PNL", a declarat Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor a spus că, în bugetul pe 2012, vor fi mai mulţi bani pentru investiţii, urmând să fie asiguraţi banii pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene.

"Sperăm să avem o atragere de fonduri mult mai mare faţă de 2011. Investiţiile vor fi în primul rând în infrastructură ca să avem o creştere a locurilor de muncă. Există o prioritizare a investiţiilor. Toate investiţiile vor fi cuprinse în buget. Sunt multe proiecte pe care o să le prezinte miniştri şi vor fi cuprinse în buget", a spus el.

Membrii Guvernului au avut, miercuri, o primă discuţie privind proiectul de buget pentru anul viitor, care au durat aproximativ o oră.

Discuţiile între Ministerul Finanţelor şi celelalte instituţii vor continua în zilele următoare, pentru finalizarea proiectului de buget.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ialomiţianu:Planul de măsuri al USL la buget-rezultatul relaţiei nefireşti între stânga şi dreapta.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ialomiţianu:Planul de măsuri al USL la buget-rezultatul relaţiei nefireşti între stânga şi dreapta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei