Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 oct 2011 - Anul XVI, nr. 257 (4855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat, publicate pe site-ul MECTS

Luni, 31 Octombrie 2011 (18:36:18)

Modelele de subiecte pentru disciplinele şi competenţele de la evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat din 2012 au fost publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a publicat, luni, pe site-ul Ministerului Educaţiei modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2012, conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale de la clasa a VIII-a şi a bacalaureatului.

Modelele de subiecte, publicate la adresa subiecte2012.edu.ro, sunt însoţite de precizări privind scopul evaluării, statutul disciplinei, structura subiectelor, competenţele ce vor fi evaluate, detaliile privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare şi de notare, se arată într-un comunicat de luni al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

La evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, CNEE a elaborat modelele de subiecte pentru Limba şi literatura română şi Matematică, precum şi pentru Limba şi literatura maternă (şase discipline).

De asemenea, MECTS a prezentat pentru examenul de bacalaureat 2012 un ghid privind desfăşurarea probelor A şi B (de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi în limbile materne), a probei C (de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu) şi a probei D (de evaluare a competenţelor digitale).

Pe site-ul MECTS sunt publicate modele de subiecte pentru toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, dar şi pentru probele scrise, respectiv Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă (şapte discipline), Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie şi pentru cele cinci discipline socio-umane (Economie, Filosofie, Logică şi argumentare, Psihologie, Sociologie).

Pentru proba C sunt publicate modele structurate în funcţie de conţinutul probei: înţelegerea unui text audiat, proba scrisă şi proba orală, corespunzătoare celor zece limbi de circulaţie internaţională studiate în liceu. Sunt publicate şi traduceri ale modelelor de subiecte în limbile minorităţilor naţionale.

Totodată, pentru a uşura accesul către modelele de subiecte din anii anteriori au fost create linkuri speciale în acest sens, acelaşi sistem fiind utilizat şi pentru subiectele, respectiv baremele de evaluare şi notare din sesiunile anterioare.

În plus, Ministerul Educaţiei atenţionează că modelele sunt orientative şi au ca scop familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu tipul de subiecte, precum şi cu nivelul de dificultate al acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat, publicate pe site-ul MECTS.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modele de subiecte pentru evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat, publicate pe site-ul MECTS0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei