Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 oct 2011 - Anul XVI, nr. 247 (4845)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Transportatorii rutieri ameninţă cu o grevă generală din cauza scumpirii carburanţilor

Miercuri, 19 Octombrie 2011 (18:33:34)

UNTRR cere Guvernului să intervină pentru a stopa creşterea preţului la carburanţi, argumentând că pe plan internaţional cotaţiile petrolului au scăzut, şi ameninţă cu proteste similare celor ale transportatorilor greci, care au declanşat miercuri o grevă generală.

"Ultimele şase luni au fost marcate de o scădere cu 11% a preţului ţiţeiului la nivel mondial, scădere determinată de criza economică globală. În aceste condiţii, Petrom îşi rotunjeşte frumos profiturile prin creşterea total nejustificată a preţurilor. Creşterea va aduce în pragul falimentului firmele de transport şi populaţia ajunsă la limita suportabilităţii", se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Uniunea consideră că Guvernul este vinovat pentru scumpirea combustibilului, întrucât Executivul doar "mimează supărarea pe distribuitorii de carburanţi", în loc să "impună un moratoriu pentru stoparea creşterii preţurilor la carburanţi".

Transportatorii menţionează că ANAF a derulat o anchetă prin care a ajuns la concluzia că majorarea preţului nu este justificată, însă nu a rezolvat problema, iar Consiliul Concurenţei investighează "de mai bine de cinci ani" practicile de monopol ale distribuitorilor fără să finalizeze însă cercetarea.

"«Joc de glezne», aceasta este politica economică a Guvernului faţă de «stăpânul» nostru Petrom", se mai spune în comunicat.

Directorul executiv al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat, miercuri, că scumpirea preţurilor la motorină este determinată de majorarea cererii pentru acest produs, iar România produce mai puţin decât consumă din acest tip de combustibil.

Amplificarea temerilor legate de criza datoriilor suverane din Europa şi încetinirea dezvoltării la nivel mondial au impact asupra preţului petrolului, care este tranzacţionat marţi în jurul a 108,5 dolari pe baril, cu aproximativ 19 dolari sub un maxim al anului atins în aprilie. Luni, preţul petrolului Brent a scăzut cu peste un dolar, la sub 111 dolari pe baril.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportatorii rutieri ameninţă cu o grevă generală din cauza scumpirii carburanţilor.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportatorii rutieri ameninţă cu o grevă generală din cauza scumpirii carburanţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei