Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 sep 2011 - Anul XVI, nr. 208 (4806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Raportul dintre pensionari şi salariaţi este unul "ucigaş", o bombă cu ceas

Duminică, 4 Septembrie 2011 (15:01:44)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Şcoala de vară a OTPDL, că raportul dintre pensionari şi salariaţi este unul "ucigaş pentru evoluţia viitoare a României", o "bombă cu ceas" care ticăie în actuala situaţie macroeconomică a României.

"Guvernul a reuşit să echilibreze, cel puţin aparent, finanţele publice. În spatele acestui echilibru aparent să ştiţi că sunt adevarate bombe. Dincolo de deficite, trebuie să privim cu extremă îngrijorare la raportul dintre numărul de pensionari şi numărul de salariaţi. Avem 4,9 milioane de pensionari şi 4,2 milioane de oameni care lucrează. Din cele 4,2 milioane care lucrează, 1,2 milioane sunt salariaţi la stat, deci trăiesc tot din taxele şi impozitele generate de cei trei milioane care lucrează în industrie şi servicii. Aceasta este cea mai mare bombă. Este o bombă cu ceas, care ticăie în situaţia macroeconomică a României", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că sunt soluţii de redresare a acestei probleme.

"Totul este să avem forţa politică şi voinţa politică să le rezolvăm, şi eu o să vă enumăr câteva dintre ele. Deci, cheia care duce şi la un proces treptat de echilibrare a deficitului din fondul de pensii este creşterea numărului de salariaţi. Privim toţi ce este în jur: nimeni nu mai investeşte decât în aur, în argint, în cupru şi în depozite de ţiţei. Deci, nu putem spera că de mâine vor veni investitori să facă investiţii, care să genereze locuri de muncă în România. Esenţial ar fi să păstrăm investitorii pe care îi avem acum şi au creat deja locuri de muncă în România", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că raportul dintre pensionari şi salariaţi este unul "ucigaş pentru evoluţia viitoare a României". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Raportul dintre pensionari şi salariaţi este unul "ucigaş", o bombă cu ceas.
 Vizualizări articol: 1042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Băsescu: Raportul dintre pensionari şi salariaţi este unul "ucigaş", o bombă cu ceas5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nenea marinaru vezi ca auzi voci... trimis de
( 4 sep 2011, 15:36:59
... cand spui ca auzi ticaind bomba cu ceas reprezentata de raportul pensionari/personal activ in economia romaneasca... cred ca ticaitul ce-l auzi dumneata e de la vre-o rotita gripata sau vre-un neuron cu vre-un picior rupt ce agata in timpan. La cat de obosita in duduitul ei a ajuns economia romaneasca ajunge si un vant de pensionar sa o scoata de pe sine...
... Hai sa-ti explic un pic sa intelegi: e un raport a caru valoare matre deranjeaza cheltuielile bugetare.. Ca sa-l reduci sau maresti numitorul (numarul scrissub liniuta orizontala) adica creezi locuri de munca , sau micsorezi numaratorul adica decimezi pensionarii. Tonele alea de materie maro (nu cenusie) a celor ce compun guvernul ..indrumati de povatuirile tale maoiste organizeaza o cruciada a pensionarilor prin care vreti sa scoateti bani la buget. Eu sunt un om cred eu cinstit si onest cand judec pe altii care am muncit aproape 40 de ani si am platit taxe.. si te intreb eu : cu ce drept ma insulti zilnic cand spui ca pensionarii sunt o povara la gatul Romaniei , cand banda condusa de tine face o risipa si o hotie nicicand intalnita in economia romaniei??? Chiar nu vezi cum zilnic sunt relatate fel de fel de mijloace prin care se risipeste banul public de ha hotie la prostie... si dumneata si-mi vorbesti mie de bombe cu ceas biologi.. rezon stimabile ... ori esti rau intentionat si vrei sa observi ori chiar nu poti pricepe chestia raportului ucigas...asa cum il numesti .. si atunci nu ai ce cauta acolo... de unde sforai fraze de interes national.
2.   ... trimis de
( 5 sep 2011, 02:37:40
nu,ar trebui sa mai aducem paraziti,pardon, pensionari si bugetari din alte parti ,avem prea putini....era vai de mama noastra daca nu aveam un basescu....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei