Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 aug 2011 - Anul XVI, nr. 187 (4785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MJ: 4.500 de DVD-uri cu Noul Cod civil al României, distribuite judecătoriilor, parlamentarilor

Miercuri, 10 August 2011 (16:48:24)

Ministerul Justiţiei (MJ) a achiziţionat 4.500 de DVD-uri "Noul Cod Civil al României" ce vor fi distribuite tuturor judecătorilor, bibliotecilor facultăţilor cu specializarea ştiinţe juridice din universităţile de stat şi tuturor parlamentarilor din Parlamentul României.

Ministerul Justiţiei a început de marţi să distribuie DVD-ul "Noul Cod Civil al României" tuturor judecătorilor din sistem, membrilor Parlamentului României în calitatea acestora de formatori de opinie în colegiile pe care le reprezintă şi, ulterior, bibliotecilor facultăţilor cu specializarea ştiinţe juridice din universităţile de stat, informează printr-un comunicat de presă MJ.

DVD-ul realizat de Ministerul Justiţiei conţine forma consolidată, republicată a Noului Cod Civil al României, Legea de punere în aplicare a Noului Cod Civil, precum şi materiale de interes privind Conferinţa "Intrarea în vigoare a Noului Cod Civil: Realităţi şi provocări legislative ale modernizării societăţii româneşti"-30 iunie 2011.

Această activitate face parte dintr-o campanie de comunicare demarată de Ministerul Justiţiei conform atributului său legal de popularizare a legislaţiei în domeniul larg al justiţiei şi de asigurare a condiţiilor înfăptuirii justiţiei ca serviciu public.

În cadrul aceluiaşi demers, Ministerul Justiţiei va asigura tipărirea şi distribuirea ediţiei oficiale a Noului Cod Civil în interiorul sistemului judiciar.

Totodată, conferinţele organizate de Ministerul Justiţiei au ca obiectiv principal prezentarea Noului Cod Civil, noutatea instituţiilor şi sfera amplă a relaţiilor sociale reglementate normativ prin dispoziţiile sale. La aceste conferinţe au fost invitaţi să participe magistraţi, avocaţi, notari, executori judecătoreşti, mediatori, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, mediului academic, societăţii civile.

"Pornind de la premisa că Noul Cod Civil reprezintă mărturia unui efort instituţional care va servi României, cetăţenilor şi persoanelor juridice care îşi exercită drepturile şi interesele legitime în spaţiul juridic românesc, Ministerul Justiţiei va tipări şi distribui broşura «Noul Cod Civil». Aceasta este dedicată publicului larg şi are ca obiectiv buna informare şi familiarizarea principalului beneficiar al acestui produs juridic, cu noile norme de drept. Editarea şi distribuirea broşurii «Noul Cod Civil», o activitate necesară în acest demers, face parte dintr-o campanie de comunicare mai amplă ce vizează publicul larg", explică MJ.

Obiectivul principal al activităţilor demarate de Ministerul Justiţiei atât pentru judecători şi specialişti în drept, cât şi pentru publicul larg îl reprezintă implementarea riguroasă a Codului în acord cu spiritul normelor sale.

Conform HG 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, acesta, ca organ al administraţiei publice centrale, are rolul de a asigura buna funcţionare a sistemului judiciar şi condiţiile înfăptuirii justiţiei ca serviciu public, apărarea ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Potrivit dispoziţiilor Ordonanţei Guvernului 7/2002, Ministerul Justiţiei, în exercitarea atribuţiei de reglementare a cadrului normativ şi de îmbunătăţire a acestuia este autorizat să editeze în exclusivitate, în volum, după textul publicat în Monitorul Oficial, ediţia oficială a codurilor şi a altor legi complexe, care interesează domeniul de activitate al justiţiei.

Astfel, Ministerul Justiţiei a achiziţionat 4.500 de DVD-uri "Noul Cod Civil al României" ce vor fi distribuite tuturor judecătorilor, bibliotecilor facultăţilor cu specializarea ştiinţe juridice din universităţile de stat şi tuturor parlamentarilor din Parlamentul României. Aceste DVD-uri au fost achiziţionate în conformitate cu prevederile OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, costul total fiind de 4.000 de lei (TVA inclus).

Procedura pentru achiziţia serviciilor de editare şi publicare a 8.000 de exemplare ale Noului Cod Civil (Legea 287/2009), însoţit de Legea de punere în aplicare 71/2011, a fost declanşată şi urmează a se finaliza în a doua parte a lunii septembrie.

Tot în acest context, în conformitate cu prevederile OUG 34/2006, a fost demarată şi procedura de achiziţie publică pentru servicii de machetare, tipărire şi legare a 80.000 de exemplare broşuri intitulate "Noul Cod Civil". Termenul estimat pentru finalizarea contractului este 15 septembrie 2011. Exemplarele tipărite vor fi distribuite cu titlu gratuit publicului larg.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MJ: 4.500 de DVD-uri cu Noul Cod civil al României, distribuite judecătoriilor, parlamentarilor.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MJ: 4.500 de DVD-uri cu Noul Cod civil al României, distribuite judecătoriilor, parlamentarilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei