Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama fetei de 12 ani şi viitorul socru al micuţei, puşi sub acuzare, Parchetul cere arestarea lor

Joi, 28 Iulie 2011 (18:41:32)

 

Parchetul cere Judecătoriei Constanţa arestarea mamei fetei de 12 ani vândută în scopul căsătoriei, potrivit tradiţiei familiei, totodată viitorul socru al micuţei fiind şi el propus a fi încarcerat de către anchetatori.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a înregistrat, joi, un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la situaţia unei minore (în vârstă de 12 ani) ce fusese legată de un pat cu un lanţ de piciorul drept, într-un imobil din localitatea Valul lui Traian, informează Ministerul Public.

Cauza a fost constituită ca urmare a intensei mediatizări şi a alertării de către cetăţeni a organelor de anchetă.

Din primele cercetări, spune sursa citată, s-a stabilit că minora S.C. a fost sechestrată de către mama sa, învinuita Atige Selim şi de către viitorul ei socru, învinuitul Rubie Cerchez.

Minora fusese vândută în vederea căsătoriei sale cu minorul AM, în vârstă de 10 ani, de către mama sa.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Selim Atige şi Cerchez Rubie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului, urmând să dispună reţinerea acestora şi să-i prezinte magistraţilor Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

Fetiţa de 12 ani care provine dintr-o familie de ţigani turci a fost ţinută în lanţ timp de mai multe zile ,după ce părinţii ei o vânduseră unei familii din Valu lui Traian, în vederea căsătoriei, fata fiind preluată, joi, de poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, cazul fetiţei a fost sesizat joi dimineaţă, printr-un apel la 112, iar poliţiştii din comuna Valu lui Traian care au mers la locuinţa respectivă au găsit-o pe fată legată cu un lanţ de piciorul unui pat, ei fiind şi cei care au eliberat-o.

Reprezentanţii Poliţiei afirmă că fetiţa ar fi fost vândută pentru căsătorie, aşa cum se practică în familiile de romi, iar pentru că ar fi încercat să fugă a fost legată de pat.

În acest caz au fost anunţaţi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, iar fetiţa a fost dusă la medicina legală pentru a fi consultată şi a se stabili în ce stare este.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanţa, Roxana Onea, a declarat că fetiţa provine dintr-o familie de ţigani turci, iar în urmă cu aproximaiv două săptămâni fusese vândută pentru căsătorie cu un copil de 12 ani.

"Anunţul la 112 a fost făcut chiar de minorul de 12 ani, care a anunţat poliţia pentru că nu o voia pe fată. La Valu lui Traian se află deja un psiholog al instituţiei şi un asistent social, iar în primă instanţă se va institui măsură specială de protecţie, într-un centru specializat, a cărui adresă va rămâne secretă”, a afirmat Roxana Onea.

La momentul la care poliţiştii au ajuns la locuinţa din Valu lui Traian în imobil nu se afla niciun adult, ci doar cei doi copii. Ulterior, anchetatorii au reuşit să ia legătura cu mama băiatului şi cu părinţîii fetei, au declarat surse din Poliţie.

Părinţii celor doi copii ar putea fi acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului şi de lipsire de libertate.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama fetei de 12 ani şi viitorul socru al micuţei, puşi sub acuzare, Parchetul cere arestarea lor.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mama fetei de 12 ani şi viitorul socru al micuţei, puşi sub acuzare, Parchetul cere arestarea lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei