Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2011 - Anul XVI, nr. 119 (4717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bugetarii au câştigat în instanţă în patru luni drepturi salariale de 530 milioane lei

Luni, 23 Mai 2011 (17:34:50)

Angajaţii din sistemul bugetar au câştigat în instanţă în primele patru luni din acest an drepturi salariale neplătite de 530 milioane lei, sumă pe care Guvernul o va achita eşalonat până în anul 2014 inclusiv, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

Sumele vor fi actualizate la momentul plăţii cu indicele preţurilor de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Până la finele anului trecut, drepturi salariale câştigate în instanţă de bugetari totalizau 7,4 miliarde lei, astfel că suma totală care trebuie plătită de la buget a ajuns acum la aproape 8 miliarde de lei, respectiv circa 1,5% din Produsul Intern Brut.

Întreaga sumă este eşalonată la plată pentru perioada 2012-2014, când beneficiarii vor primi câte o treime din drepturile cuvenite în fiecare an.

Mai mult de jumătate din drepturile salarile obţinute de bugetari în instanţă reprezintă sume câştigate de personalul din unităţile de învăţământ preuniversitare de stat.

"Având în vedere obligaţiile asumate de ţara noastră prin acordurile negociate cu organismele financiare internaţionale în privinţa ţintei de deficit bugetar stabilite pentru acest an, dar şi a importanţei şi volumului obligaţiilor financiare concurente ale statului, măsura eşalonării plăţii titlurilor executorii este nu numai urgentă, dar singura în măsură a face posibilă executarea integrală a titlurilor executorii", se arată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanţă de urgenţă.

Guvernul s-a angajat în acordul cu Fondul Monetar Internaţional că va reduce deficitul bugetar la 4,4% din PIB în acest an şi la sub 3% în 2012. Anul trecut, deficitul bugetar a fost de 6,5% din PIB.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetarii au câştigat în instanţă în patru luni drepturi salariale de 530 milioane lei.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetarii au câştigat în instanţă în patru luni drepturi salariale de 530 milioane lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei