Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc justifică banii alocaţi bisericilor: Fără credinţă în Dumnezeu, nimeni în România nu face nimic

Marţi, 12 Aprilie 2011 (18:35:11)

Premierul Emil Boc a justificat, marţi, decizia recentă a Guvernului de a suplimenta fondurile alocate bisericilor prin faptul că şi acestea trebuie sprijinite şi că, fără credinţă în Dumnezeu, nimeni din România nu poate face nimic.

"Eu cred că şi bisericile trebuie sprijinite în România. Fără credinţă în Dumnezeu, nici dumneavoastră şi nimeni din ţara asta nu poate face nimic", a spus Boc, întrebat de jurnalişti care este motivul pentru care Guvernul a suplimentat fondurile alocate unităţilor de cult.

Premierul a susţinut totodată că primăriile din judeţul Cluj se situează doar la jumătatea unui clasament al fondurilor alocate de Guvern şi că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a primit din partea Executivului circa 30 milioane euro pentru proiectele instituţiei, fiind cea mai mare sumă de care acesta a beneficiat vreodată din partea unui guvern.

La sfârşitul lunii martie, bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat de Executiv cu 25 milioane lei, fonduri alocate Secretariatului de Stat pentru Culte pentru continuarea lucrărilor de construcţii la unele biserici, repararea şi reabilitarea unor lăcaşe de cult şi susţinerea activităţii unor aşezăminte sociale administrate de biserici.

Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

La finele anului trecut, Executivul a decis ca bugetul SGG să fie suplimentat cu 3,5 milioane lei, sumă destinată Secretariatului de Stat pentru Culte.

Cotidianul "Gândul" a relatat atunci că lucrările de construcţie de clopotniţe, împrejmuirea cu garduri a unor cimitire, repararea acoperişurilor de biserici şi construcţia de săli de mese multifuncţionale pentru lăcaşuri de cult au constituit subiectul a circa 2.400 de amendamente din cele 13.500 depuse de parlamentari la proiectul de buget pentru 2011.

Ca surse de finanţare pentru aceste investiţii, parlamentarii au luat în calcul inclusiv Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului şi cel al Secretariatului General al Guvernului.

Un document oficial privind sumele alocate în intervalul 1 ianuarie-30 iunie 2010 din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, prezentat de MEDIAFAX în septembrie, relevă că primăriile din Cluj, judeţ în care s-a născut premierul Emil Boc, au încasat în primul semestru cei mai mulţi bani alocaţi de Guvern din Fondul de rezervă, sumele repartizate acestora, de 6,3 milioane lei, depăşind de aproape două ori alocaţiile judeţului Suceava, aflat pe următorul loc în clasament.

La începutul acestui an, Institutul pentru Politici Publice a criticat modul în care Executivul a alocat autorităţilor locale bani din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului şi a recomandat Curţii de Conturi să facă verificările "care se impun" în aceste situaţii.

Reprezentanţii IPP afirmă că, la Bucureşti şi Cluj-Napoca, banii din Fondul de rezervă au fost cheltuiţi în cea mai mare parte "pentru construcţia şi modernizarea de stadioane".  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc justifică banii alocaţi bisericilor: Fără credinţă în Dumnezeu, nimeni în România nu face nimic.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc justifică banii alocaţi bisericilor: Fără credinţă în Dumnezeu, nimeni în România nu face nimic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei