Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2011 - Anul XVI, nr. 60 (4658)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: Românii să evite deplasările în Japonia; nu sunt date că români ar fi printre victime

Luni, 14 Martie 2011 (14:33:44)

MAE sfătuieştii românii să evite deplasările care nu sunt necesare în Japonia, precizând totodată că până în acest moment ambasada nu a fost notificată că printre victimele cutremurului s-ar afla şi cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în Japonia, deoarece există factori de risc, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. În acest context, Ministerul aminteşte că până în prezent s-au produs mai multe replici puternice ale seismul de mare intensitate care a avut loc în nordul Japoniei şi, conform autorităţilor nipone, există posibilitatea altor replici puternice în următoarea perioadă.

Ambasada României la Tokyo este în permanentă legătură cu autorităţile locale şi centrale nipone, pentru a obţine informaţii referitoare la cetăţenii români.

"Până în acest moment nu a fost notificată că printre victimele cutremurului s-ar afla şi cetăţeni români", precizează MAE, adăugând că ambasada României în Japonia a primit şi soluţionat solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români şi a oferit informaţii în legătură cu situaţia din zonă.

Ministerul Afacerilor Externe face un apel public către cetăţenii români aflaţi în Japonia să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României în Japonia, astfel încât să fie în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă. Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care solicită informaţii să transmită toate datele lor de identificare şi detalii cât mai exacte despre persoanele căutate (adresa, e-mail, numere de telefon disponibile etc.) prin Internet, la adresele de e-mail: consular@ambrom.jp; office@ambrom.jp

Cetăţenii români sau familiile acestora pot contacta Ambasada României la numărul de telefon +81.334.79.03.11, cât şi la celula de criza din cadrul Departamentului Consular al MAE, la numărul de telefon +40.21.319.21.37 sau la adresa de e-mail: drco@mae.ro

Ministerul menţionează că autorităţile japoneze sunt singurele abilitate să organizeze operaţiuni de căutare a cetăţenilor în zonele calamitate. MAE japonez a creat un centru de informaţii pentru identificarea cetăţenilor străini care sunt în zonele afectate şi despre care nu există informaţii. Până la această oră, nu există informaţii despre victime cetăţeni UE.

Orice informaţii certe, verificate şi confirmate oficial de către autorităţile nipone privind cetăţenii români din Japonia vor fi transmise de MAE familiilor celor în drept, precizează MAE. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: Românii să evite deplasările în Japonia; nu sunt date că români ar fi printre victime.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: Românii să evite deplasările în Japonia; nu sunt date că români ar fi printre victime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei