Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mar 2011 - Anul XVI, nr. 58 (4656)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: Stadionul Naţional va fi terminat la timp, luni începe montarea acoperişului retractabil

Vineri, 11 Martie 2011 (18:39:34)

Stadionul Naţional "Lia Manoliu" va fi terminat la timp, indiferent de situaţia financiară de acum, de luni începe montarea acoperisului retractabil, acţiune care va dura trei săptămâni, a spus, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"În prezent se pregăteşte montarea acoperisului retractabil, urmând ca operaţiunea, care va dura trei saptamani, să înceapă luni, 14 martie. Aceasta reprezintă ultima etapă din construcţia stadionului", a spus Sorin Oprescu, după ce a verificat stadiul lucrărilor la Stadionul "Lia Manoliu".

Primarul Capitalei a precizat că se lucrează şi la infrastructura zonei adiacente stadionului, iar în final va fi montat gazonul, cu instalaţiile aferente.

"Ultimul element care mai rămâne de executat îl reprezintă montarea gazonului, cu instalaţiile aferente. Acest lucru se va întâmpla în luna mai. În luna august, aşa cum am promis, stadionul va fi gata. Indiferent de situaţiile financiare existente în prezent, stadionul va fi finalizat la termen, iar primul meci, România - Argentina, va avea loc aici", a mai spus Sorin Oprescu.

Consilierii municipali au votat, în 28 februarie, bugetul Primăriei Capitalei pentru 2011, care va fi de 4,5 miliarde de lei, mai mic cu peste un miliard faţă de cel din anul anterior, când a fost de 5,6 miliarde de lei. Aproximativ 50 de modificări au fost aduse proiectului de buget, la propunerea consilierilor generali ai grupului PDL.

În urma votării acestor amendamente s-au redus sumele alocate lucrărilor Stadionului Naţional, de la 382.857.000 lei la 147.857.000 lei. Primarul Sorin Oprescu declara atunci că diminuarea bugetului alocat pentru lucrările la Stadionul Naţional ar putea pune în pericol finalizarea acestora şi respectarea angajamentului luat de România de a organiza finala Europa League în mai 2012.

Pe Stadionul Naţional ar urma să se dispute, pe 10 august, partida România - Argentina.

Contractul privind organizarea meciului România - Argentina, din 10 august, a fost semnat, iar prima tranşă de bani a fost deja virată, declara, în ianuarie, directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu.

"Vom organiza, pe data de 10 august, meciul România - Argentina. Contractul a fost deja semnat şi prima tranşă de bani a fost deja virată, pentru a fi siguri că în luna august jucătorii echipei naţionale a Argentinei vor fi la Bucureşti", preciza atunci Ionuţ Lupescu.

Stadionul "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna întâi. Etajul unu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajul doi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii care ajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de 35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul "Lia Manoliu" se va face simultan prin 94 de căi de acces. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: Stadionul Naţional va fi terminat la timp, luni începe montarea acoperişului retractabil.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: Stadionul Naţional va fi terminat la timp, luni începe montarea acoperişului retractabil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei