Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 ian 2011 - Anul XVI, nr. 17 (4615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou concurs de admitere la INM: 1.863 de candidaţi pentru o sută de locuri de magistrat

Duminică, 23 Ianuarie 2011 (17:29:51)

O sesiune extraordinară de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii a avut loc duminică, din cei 1.978 de candidaţi înscrişi prezentându-se 1.863, care vor concura pentru ocuparea a 50 de locuri de procuror şi 50 de judecător, informează Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Examenul de duminică a durat patru ore şi a fost unul tip grilă, în care candidaţilor le-au fost verificate cunoştinţele juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal. Rezultatele testului vor fi afişate în 28 ianuarie.

Examenul de admitere de duminică a reprezentat o sesiune extraordinară, fiind organizat în urma unei decizii a CSM în contextul "acutei lipse de resurse umane" din sistemul judiciar, după ce, în urma examenului din 2010, au fost ocupate doar 68 de posturi de magistraţi din cele 200 scoase la concurs. În mod obişnuit, sesiunea de admitere la INM este anuală, fiind "principala modalitate de admitere în magistratură".

"În toamna anului 2010 s-au ocupat doar un număr de 68 posturi de auditori de justiţie din cele 200 scoase la concurs. Deoarece sistemul judiciar se confruntă cu o acută lipsă de resurse umane, prin Hotărârea 740 din 9 septembrie 2010, plenul CSM a hotărât organizarea unui nou concurs de admitere la INM, în luna ianuarie 2011, pentru ocuparea a 50 locuri de procurori şi 50 locuri de judecători. În vederea asigurării unei pregătiri unitare şi a unui singur examen de absolvire a INM în anul 2012, pentru candidaţii care vor fi declaraţi admişi, INM va organiza un program de formare iniţială special", scriu reprezentanţii CSM.

Aceştia precizează că primul an de studii pentru cei admişi în 2011 se va desfăşura în perioada martie-septembrie 2011, iar cel de-al doilea va începe în octombrie, "în mod simultan atât pentru candidaţii admişi la concursul din toamna anului trecut, cât şi pentru cei admişi la acest concurs".

Candidaţii admişi urmează timp de doi ani cursurile ca auditori de justiţie, după care devin judecători şi procurori.

"În cadrul concursului de admitere se verifică prin testare scrisă cunoştinţele de drept material şi procesual, raţionamentul logic şi se susţine un interviu. Ulterior are loc examinarea medicală, testarea psihologică şi verificarea bunei reputaţii a candidaţilor admişi", a precizat sursa citată.

CSM anunţă că, împreună cu INM, va publica "în cel mai scurt timp" planul de formare iniţială pentru promoţia auditorilor de justiţie declaraţi admişi la acest concurs, precum şi detalii legate de modul în care se va face repartiţia acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou concurs de admitere la INM: 1.863 de candidaţi pentru o sută de locuri de magistrat.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou concurs de admitere la INM: 1.863 de candidaţi pentru o sută de locuri de magistrat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei