Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 ian 2011 - Anul XVI, nr. 17 (4615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autospeciale performante, pentru intervenţii de urgenţă, predate autorităţilor din Regiunea Nord-Est

Duminică, 23 Ianuarie 2011 (17:51:36)

Un număr de 14 autospeciale performante pentru intervenţii în caz de situaţii de urgenţă, achiziţionate printr-un program în valoare de 47,6 milioane de lei, mare parte din sumă reprezentând fonduri europene, au fost predate, la Iaşi, oficialităţilor din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Est.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, duminică, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că proiectul, în valoare totală de 47,6 milioane de lei, se referă la achiziţionarea a 48 de autospeciale necesare intervenţiilor în caz de urgenţă în întreaga ţară, Regiunea Nord-Est primind 14 autospeciale.

"Este un proiect important, care vizează îmbunătăţirea infrastructurii sistemului de urgenţă. 14 autospeciale au venit deja, acestea fiind alocate celor şase judeţe ale Regiunii Nord-Est, respectiv Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Vaslui. Celelalte maşini vor veni în tranşe de câte şase şi vor ajunge în celelalte regiuni ale ţării", a spus Elena Udrea, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Şase din cele 14 autospeciale vor fi utilizate pentru descarcerări grele, în cazul unor accidente greve, aviatice sau feroviare. Alte şase autospeciale de intervenţii şi descarcerare sunt destinate exploatării în mediile aglomerate.

De asemenea, una dintre autospeciale va fi folosită în cazul unor accidente chimice, biologice sau radioactive. Ultima autospecială livrată Regiunii Nord-Est este destinată intervenţiilor cu apă şi spumă, având capacitate medie.

Contractul de finanţare pentru proiectul "Achiziţionare echipamente pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţiile de urgenţă", a fost semnat în anul 2009 de către şefii consiliilor judeţene din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Est.

Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa 3, autoritatea de management fiind ministerul Dezvoltării şi Turismului.
Valoarea totală a acestui proiect se ridică la 47,6 milioane lei, din care 39,2 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

"Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă vor fi doar utilizatorii, însă beneficiarii vor fi locuitorii din Regiunea de Nord-Est. Aceste autospeciale ne vor permite o intervenţie rapidă a echipelor noastre. Sunt echipamente care le vor înlocui pe cele vechi", a declarat Ştefan Lazăr, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autospeciale performante, pentru intervenţii de urgenţă, predate autorităţilor din Regiunea Nord-Est.
 Vizualizări articol: 638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autospeciale performante, pentru intervenţii de urgenţă, predate autorităţilor din Regiunea Nord-Est0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei