Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şoric: Mararu a avut doar calitatea de parte vătămată în dosare penale de când am venit eu la Neamţ

Marţi, 16 Noiembrie 2010 (17:41:59)

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, comisarul-şef Aurelian Şoric, a afirmat că de când a preluat conducerea IPJ, familia Mararu nu a avut decât calitatea de persoană vătămată în dosare penale, sugerând din nou că Gheorghiţă Mararu, asasinat duminică, nu ar fi fost interlop.

"Am adresat o întrebare pentru a afla ce înseamnă interlop. Eu am vrut să definesc mai bine ce înseamnă interlop. Nu mă pronunţ dacă (Mararu, n.r.) e sau nu (n.r. - interlop). Interlop înseamnă, în primul rând, să ai nişte locotenenţi care să-ţi execute lucrările prin forţă. Familia Mararu nu are locotenenţi", a spus Şoric, rugat să nuanţeze afirmaţiile potrivit cărora Mararu doar dădea bani cu camătă, fără a fi interlop.

Şoric a mai spus că "activitatea de cămătărie" nu este de competenţa Poliţiei decât dacă într-o cauză "mai sunt şi alte infracţiuni: tâlhărie sau altele".

Şeful poliţiei nemţene a mai arătat că, de când a preluat postul de conducere la IPJ, în anul 2006, cei din "familia Mararu" au avut doar calitatea de parte vătămată în toate dosarele penale în care au fost implicaţi.

"Sunt persoane certate cu legea pe care le urmărim", a mai spus Şoric, întrebat de jurnalişti dacă există interlopi în judeţul Neamţ.

Anterior, într-o conferinţă de presă, Şoric declara, cu lacrimi în ochi, că nu are nicio legătură cu familia Mararu.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camătă? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

El a nominalizat un procuror de la Iaşi, pe care l-a numit "Bădiţa Alexa".

"O să vă dau un exemplu. E mort «Dumnezeu să-l ierte!», Bădiţa Alexa, cine-l ştie, de la Iaşi, dădea bani cu camătă, procurorul militar, şeful Parchetului. Şi care era problema?", s-a întrebat retoric Aurelian Şoric.

De asemenea, şeful Poliţiei Judeţene a afirmat că, prin acuzaţiile care i se aduc, presa îşi bate joc de familia sa.

Corpul de control al ministrului Internelor merge, miercuri, în Piatra Neamţ pentru a face o anchetă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, în contextul scandalului izbucnit după asasinatul de duminică şi după recomandarea lui Dan Fătuloiu de a-l demite pe şeful IPJ, Aurelian Şoric.

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în urma anchetei corpului de control al MAI, Şoric s-a declarat încrezător, spunând că toate acuzaţiile la adresa lui, vehiculate de presă în ultimele zile în contextul asasinării interlopului local Mararu, au mai fost anchetate şi "s-a demonstrat că sunt false".

"Am NUP-uri şi rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care îi şi ştiu. Sunt răutăţi ale unor oameni care nu cred că au ceva cu mine personal, ci funcţia de inspector-şef este importantă", a adăugat Şoric.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat, la scurt timp după declaraţia dată presei de Aurelian Şoric, că ancheta de la Neamţ trebuie să se facă în "regim de urgenţă, în termen de o săptămână".

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului de duminică.

Luni, Dan Fătuloiu, care în urma asasinatului de duminică a mers la Piatra Neamţ, spunea că a constatat deficienţe la conducerea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, astfel că i-a propus ministrului Igaş schimbarea din funcţie a lui Aurelian Şoric. Acesta preciza că ar putea fi demise şi alte persoane cu funcţii de conducere din IPJ Neamţ, dar şi din alte judeţe ale ţării.

Parchetul instanţei supreme face cercetări cu privire la modul în care autorităţile din Piatra Neamţ au acţionat în cazul atentatului asupra fraţilor Bogdan şi Georghiţă Mararu, soldat cu împuşcarea mortală a unuia.

Totodată, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie fac cercetări şi cu privire la eventuala instigare a lui Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", cel care a tras cu arma în fraţii Mararu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoric: Mararu a avut doar calitatea de parte vătămată în dosare penale de când am venit eu la Neamţ.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoric: Mararu a avut doar calitatea de parte vătămată în dosare penale de când am venit eu la Neamţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei