Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 nov 2010 - Anul XV, nr. 270 (4561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corpul de control al ministrului Internelor face anchetă la IPJ Neamţ

Marţi, 16 Noiembrie 2010 (17:42:44)

Corpul de control al ministrului Internelor merge, miercuri, în Piatra Neamţ pentru a face o anchetă la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, în contextul scandalului izbucnit după asasinatul de duminică şi după recomandarea lui Dan Fătuloiu de a-l demite pe şeful IPJ, Aurelian Şoric.

"Lucrurile în legătură cu demiterea mea se vor clarifica de mâine încolo, când va începe o anchetă a Corpului de Control al ministrului Administraţiei şi Internelor în legătură cu activitatea de aici", a declarat, marţi, şeful IPJ Neamţ, Aurelian Şoric.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, a precizat că membrii Corpului de Control al ministrului Internelor vor verifica probabil modul în care a fost gestionată situaţia în urma asasinatului din Piatra Neamţ.

"Vom fi deschişi şi le vom pune dispoziţie orice vor solicita", a spus Şoric.

Şoric a făcut un apel la subalternii săi - şefii de post din întreg judeţul Neamţ, care anunţaseră, la auzul veştii privind intenţia celor de la Bucureşti de a-l demite, că îşi vor da şi ei demisiile din funcţii - să renunţe la gest şi să încheie protestul spontan început la sediul IPJ Neamţ cu scopul de a-l susţine.

Întrebat la ce rezultate se aşteaptă în urma anchetei corpului de control al MAI, Şoric s-a declarat încrezător, spunând că toate acuzaţiile la adresa lui, vehiculate de presă în ultimele zile în contextul asasinării interlopului local Mararu, au mai fost anchetate şi "s-a demonstrat că sunt false".

"Am NUP-uri şi rapoarte de infirmare pentru toate aspectele reclamate de oameni pe care îi şi ştiu. Sunt răutăţi ale unor oameni care nu cred că au ceva cu mine personal, ci funcţia de inspector-şef este importantă", a adăugat Şoric.

El a mai spus că dacă va fi cazul să primească alte atribuţii, asigură pe toată lumea că va merge acolo unde va fi numit.

Comisar-şef Aurelian Şoric declara anterior că eventuala sa eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu cazul de la Piatra Neamţ, ci face parte dintr-un proiect al MAI de restructurare a şefilor din poliţie.

"Cred că eventuala mea eliberare din funcţie nu are nicio legătură cu acest caz. Este pur şi simplu conjuncturală şi face parte dintr-un proiect al domnului Fătuloiu de restructurare a Ministerului de Interne şi, implicit, a Poliţiei Române", a spus Aurelian Şoric.

Şeful Poliţiei Judeţene a precizat că Dan Valentin Fătuloiu este "adeptul principiului că o persoană care ocupă o funcţie mai mult de patru ani se rutinează şi nu mai dă rezultate la valoarea iniţială".

Într-o conferinţă de presă de marţi, şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia acestuia, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Am avut o relaţie cât se poate de firească. De ce este interlop (n.r. - Gheorghiţă Mararu) pentru că dădea bani la oameni şi le lua camără? Sunt procurori care dau bani", a spus Şoric, într-o conferinţă de presă, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Zeci de şefi de post de poliţie din judeţul Neamţ au anunţat că îşi dau demisiile din funcţiile de conducere dacă Aurelian Şoric va fi demis de la conducerea IPJ Neamţ. Aceştia au protestat faţă de propunerea de demitere din funcţie a lui Şoric, pe care o consideră "abuzivă" şi prin care onoarea IPJ Neamţ "a fost puternic afectată".

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului de duminică.

Luni, Dan Fătuloiu, care în urma asasinatului de duminică a mers la Piatra Neamţ, spunea că a constatat deficienţe la conducerea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, astfel că i-a propus ministrului Igaş schimbarea din funcţie a lui Aurelian Şoric. Acesta preciza că ar putea fi demise şi alte persoane cu funcţii de conducere din IPJ Neamţ, dar şi din alte judeţe ale ţării.

Parchetul instanţei supreme face cercetări cu privire la modul în care autorităţile din Piatra Neamţ au acţionat în cazul atentatului asupra fraţilor Bogdan şi Georghiţă Mararu, soldat cu împuşcarea mortală a unuia.

Totodată, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie fac cercetări şi cu privire la eventuala instigare a lui Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", cel care a tras cu arma în fraţii Mararu.

Sursele citate au precizat că acest caz de asasinat ridică o serie de suspiciuni pe mai multe paliere.

Ministerul Public a informat, marţi, că prin ordonanţa din 16 noiembrie, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au propus procurorului general al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preluarea dosarului 422/P/2010 privind pe inculpatul Chilat Cristian cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

"Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei", precizează sursa citată.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului în vederea definitivării urmăririi penale.

Gheorghiţă Mararu (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul din aceştia fiind împreună cu prietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerând ajutor.

Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator. Medicii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.

Bogdan Mararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean.

El a fost externat, luni dimineaţă, de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corpul de control al ministrului Internelor face anchetă la IPJ Neamţ.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corpul de control al ministrului Internelor face anchetă la IPJ Neamţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un film pe internet despre Mafia din Piatra Neamt trimis de
(16 nov 2010, 18:53:57
Un film despre mafia din Piatra Neamt circula pe internet. Ce se putea ascunde in spatele lui?
Reclama mascata,avertisment,atentionare?
Mai multe detalii pe blogul Brasovul vazut din barlogul meu de urs

 ☭ ://brasovea

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei