Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un avocat bucureştean cere CNA să-i interzică ucigaşului Mihaelei Runceanu să apară în emisiuni

Luni, 15 Noiembrie 2010 (19:31:33)

Un avocat bucureştean cere Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) să interzică postului de televiziune Kanal D difuzarea emisiunii "Închisoarea păcătoşilor", precum şi participarea la emisiuni a criminalului Mihaelei Runceanu, Daniel Cosmin Ştefănescu, recent eliberat din închisoare.

Potrivit acţiunii transmise CNA, avocatul Cătălin Dancu cere Consiliului ca, în calitatea sa de garant al interesului public şi unică autoritate de reglementare în domeniul audiovizulaului, să interzică postului de televiziune Kanal D difuzarea emisiunii "Închisoarea păcătoşilor" şi interzicerea participării la aceasta a criminalului Mihaelei Runceanu, Daniel Cosmin Ştefănescu.

În acţiunea trimisă CNA, obţinută de agenţia MEDIAFAX, avocatul arată că "este imperios necesară emiterea unei decizii de interzicere a participării la emisiune a criminalului Daniel Cosmin Ştefănescu, ucigaşul Mihaelei Runceanu, întrucât promovarea imaginii acestei persoane, ca şi ucigaş al artistei - astfel cum este prezentat în spoturile de promovare a emisiunii, încalcă flagrant prevederile din Legea audiovizualului".

Avocatul Cătălin Dancu notează în documentul citat conţinutul articolului 3 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului". El precizează că "este incacceptabil ca prin intermediul acestei emisiuni, în cadrul căreia este promovată imaginea unui criminal de o cruzime feroce, făcându-se «o vedetă de televiziune», să fie încălcate drepturile fundamentale ale omului".

"Prin promovarea imaginii unui criminal într-o emisiune cu audienţă generală - reality-show - în scopul reabilitării acestuia cu posibilitatea recompensării cu suma de 10.000 de euro se încalcă grav demnitatea umană şi protejarea minorilor, aşa cum prevede articolul 10 literele e şi f din Legea audiovizualului, mesajul transmis fiind foarte clar: «e amuzant să omori, iar dacă o faci eşti promovat ca vedetă şi recompensat cu 10.000 de euro»", mai scrie avocatul Dancu în documentul citat.

Avocatul citează, pentru fundamentarea acţiunii sale, şi declaraţia unei vedete autohtone după ce a aflat de această emisiune: "Încerc să tratez ironic emisiunea asta, pentru că, dacă mă gândesc serios, mă tulbură foarte tare".

Dancu mai notează, în documentul citat, că prin difuzarea acestei emisiuni şi promovarea imaginii criminalului cântăreţei Mihaela Runceanu este încălcat articolul 39 alineatul 1 din Legea audiovizualului, în care se arată că "este interzisă difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor".

Cătălin Dancu mai arată că emisiunea prezintă un risc deosebit şi din cauza faptului că ea va fi difuzată la ora 20:30, fără semnal de atenţionare acustică şi vizuală, "criminalul Mihaelei Runceanu fiind denumit «star al emisiunii»".

Un alt motiv invocat de avocat în plângerea adresată Consiliului este acela că "prezenţa lui Cosmin Ştefănescu în cadrul emisiunii exploatează şi scoate în evidenţă traumele şi traumatismele familiei cântăreţei Runceanu". El menţionează că, potrivit articolului 43 litera c din Decizia 187/2006, "radiodifuzorii nu pot difuza imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane".

Kanal D a anunţat, la începutul lunii noiembrie, că va difuza din 15 noiembrie, în fiecare luni şi marţi de la 20.30, "un nou produs inovator, diferit de ceea ce există pe piaţa media din România", reality show-ul "Închisoare păcătoşilor".

În emisiunea prezentată de Adrian Nartea, opt concurenţi încearcă să scape de "păcatele" din viaţa lor, cu ajutorul specialiştilor, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX în 3 noiembrie.

Printre cei opt concurenţi se numără şi Daniel Cosmin Ştefănescu (42 de ani). El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a recunoscut că este ucigaşul cântăreţei de muzică uşoară Mihaela Runceanu. După ce a executat 17 ani din pedepsa primită, Ştefănescu a fost graţiat şi eliberat. Potrivit comunicatului Kanal D, de când a ieşit din închisoare, Daniel Cosmin Ştefănescu se loveşte zilnic de oprobriul societăţii, de respingerea familiei, singurul lui resort în viaţă fiind iubita lui, Ivana.

Motivul pentru care Daniel Cosmin Ştefănescu a decis să intre în concursul "Închisoarea Păcătoşilor" este, potrivit comunicatului, "dorinţa sa de a se reabilita, de a se reintegra în societate, dar şi pentru a-şi demonstra nevinovăţia".

Alături de Daniel Cosmin Ştefănescu, în competiţia "Închisoare păcătoşilor" vor mai concura: Marius Gheorghiu - un împătimit al jocurilor de noroc, Oana Cojocariu - are ca "păcat" desfrâul, Eugen Pătraşcu (afemeiatul), Paula Cuzmici (obeza), Mădălina Stănescu (narcisista), Cătălin Barbu (violentul) şu Natalia Surugiu (sinucigaşa).

Cei opt concurenţi au fost aleşi de o echipă de specialişti condusă de doctorul Cristian Andrei, în funcţie de diversitatea şi gravitatea problemelor pe care le au, dar şi a lipsei de înţelegere şi sprijin din partea apropiaţilor cu care aceste persoane se confruntă.

În fiecare săptămână, câte un concurent va fi eliminat din cadrul concursului, în urma votului publicului şi al specialiştilor. Cel care va rezista "tentaţiilor", va urma terapia până la final şi va câştiga un premiu de 10.000 de euro.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un avocat bucureştean cere CNA să-i interzică ucigaşului Mihaelei Runceanu să apară în emisiuni.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un avocat bucureştean cere CNA să-i interzică ucigaşului Mihaelei Runceanu să apară în emisiuni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei