Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 oct 2010 - Anul XV, nr. 238 (4529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul morţilor în accidente rutiere a scăzut în 2010 cu 16,5 la sută faţă de anul trecut

Duminică, 10 Octombrie 2010 (17:39:56)

Numărul persoanelor care au murit în accidente rutiere în primele nouă luni ale anului a scăzut cu 16,49 la sută faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă din 2009, conform unei statistici date publicităţii duminică de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Statistica poliţiei arată de asemenea o scădere cu 11,44 la sută a numărului de accidente grave petrecute în intervalul analizat din 2010 comparativ cu cel similar din 2009. Numărul celor grav răniţi în accidente a scăzut şi el, cu 8,10 la sută.

Poliţiştii afirmă că trendul descendent al catastrofelor rutiere se datorează controalelor şi campaniilor derulate de agenţii de la rutieră, dar şi de direcţiile specializate în prevenirea acestor evenimente.

"Ca urmare a activităţilor întreprinse, s-a reuşit diminuarea riscului rutier, fiind pentru prima dată când, în doi ani consecutivi, 2009 şi 2010, se înregistrează scăderi atât la numărul de accidente rutiere grave, cât şi la numărul persoanelor decedate, respectiv al celor rănite grav", susţin reprezentanţii Poliţiei Române într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, principalele cauze ale accidentelor rutiere care au avut loc în perioada analizată au fost viteza "neadaptată la condiţiile de drum", traversarea neregulamentară a pietonilor, neacordarea de prioritate, atât pentru maşini cât şi pentru pietoni şi conducerea imprudentă.

Totodată, în primele nouă luni ale anului în curs au fost reţinute 134.361 de permise de conducere şi au fost retrase 72.354 de certificate de înmatriculare. În aceeaşi perioadă au fost descoperite 35.479 de infracţiuni, din care 24.701 au fost încălcări ale legilor rutiere.

"Prin reducerea numărului de persoane decedate în accidente rutiere grave, de 9 la sută în anul 2009 faţă de 2008, şi 16,49 la sută în acest an faţă de 2009, România s-a înscris în trendul de scădere înregistrat pentru această perioadă de majoritatea statelor Uniunii Europene, conform statisticii «EU road fatalities» publicate de Comisia Europeană", se mai arată în documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul morţilor în accidente rutiere a scăzut în 2010 cu 16,5 la sută faţă de anul trecut.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul morţilor în accidente rutiere a scăzut în 2010 cu 16,5 la sută faţă de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei