Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 sep 2010 - Anul XV, nr. 229 (4520)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rusia trece printr-o criză demografică şi are o nevoie presantă de imigranţi

Miercuri, 29 Septembrie 2010 (15:30:19)

Rusia pierde un milion de active în fiecare an, din cauza unei crize demografice şi a unei nevoi presante de imigranţi, a apreciat, miercuri, directorul Serviciului federal rus pentru migraţii (FMS), Konstantin Romodanovski, care a cerut să se pună capăt discursurilor antiimigraţie, relatează AFP.

"Nu avem nevoie să purtăm discuţii dacă Rusia are nevoie sau nu de imigranţi. Este nevoie de ei aşa cum este nevoie de aer!", a afirmat oficialul, într-un interviu publicat de cotidianul oficial Rossiiskaia Gazeta.

"Rusia pierde un milion de active în fiecare an", a mai spus el, denunţând apoi mentalitatea antiimigraţie foarte răspândită în Rusia, unde violenţele rasiste au luat o amploare fără precedent după căderea Uniunii Sovietice.

Romodanovski a subliniat că doar 3,5 la sută din infracţiunile şi delictele din Rusia sunt comise de străini.

Oficialul a estimat la cinci milioane numărul imigranţilor clandestini, în principal cetăţeni din fostele republici sovietice, şi a făcut apel la facilitarea procedurilor de reglementare a situaţiei acestora.

Rusia a pierdut aproximativ 5,8 milioane de locuitori începând din 1993 şi numără în prezent 142 de milioane de locuitori. Guvernul încearcă de mai mulţi ani să limiteze acest declin, prin măsuri care încurajează natalitatea, şi vizează să ajungă la o populaţie de 145 de milioane de locuitori până în 2025.

Pentru prima oară începând din 1995, Rusia a înregistrat în 2009 o uşoară creştere demografică, mai ales datorită imigraţiei. Dar experţii se aşteaptă la o nouă scădere, numărul persoanelor care au vârsta la care pot procrea fiind pe punctul de a se diminua, aceasta fiind o consecinţă a slabei natalităţi din anii '90.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rusia trece printr-o criză demografică şi are o nevoie presantă de imigranţi.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rusia trece printr-o criză demografică şi are o nevoie presantă de imigranţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei