Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2010 - Anul XV, nr. 153 (4444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Salvaţi Copiii" face apel pentru sprijinirea copiilor din Suceava, afectaţi de inundaţii

Vineri, 2 Iulie 2010 (13:45:43)

Organizaţia "Salvaţi Copiii" a demarat o campanie de strângere de fonduri în regim de urgenţă, pentru a-i duce în tabere pe copiii afectaţi de inundaţii, şi a mobilizat peste 60 de voluntari din Suceava pentru a acorda sprijin urgent copiilor şi familiilor lor

Peste 650 de copii din judeţul Suceava sunt afectaţi, în urma inundaţiilor puternice care au afectat zona. Organizaţia "Salvaţi Copiii" România a mobilizat voluntari din Suceava, pentru a acorda sprijin urgent copiilor şi familiilor lor, nevoite să locuiască la rude sau în cămine culturale, în condiţii improprii şi în nesiguranţă, potrivit unui comunicat de vineri al organizaţiei.

Peste 60 de voluntari, copii şi adulţi, ai "Salvaţi Copiii" sunt pe teren pentru ajutorarea victimelor din zonele inundate.

În satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, 200 de copii au fost afectaţi de inundaţii, iar 27 dintre ei sunt cazaţi în continuare în şcoli. În satul Dorneşti, situaţia este dramatică, astfel că 360 de case au fost distruse de ape, 200 de copii fiind sinistraţi, iar în Frătăuţii Noi, 50 de copii au locuinţele inundate.

Membrii şi voluntarii "Salvaţi Copiii" se deplasează în toate localităţile inundate - Voievodeasa, Horotnicu de Sus, Dărneşti, Bilca, Burla, Frătăuţii Noi, Pătrăuţi şi Horotnicu de Jos.

Echipa "Salvaţi Copiii" a luat iniţiativa de a-i scoate pe copii din acest mediu dramatic, măcar pentru câteva zile, până ce apele se vor retrage. "Scoaterea copiilor din mediul ostil este o prioritate, pentru că cei mici au nevoie de a depăşi trauma, motiv pentru care «Salvaţi Copiii» a demarat o campanie de strângere de fonduri în regim de urgenţă, pentru a-i duce pe copii în tabere", se arată în comunicat.

Echipa "Salvaţi Copiii" este deja pe teren şi evaluează copiii din localităţile grav afectate de inundaţii. Totodată, organizaţia deschide centre de consiliere psihologică şi emoţională, pentru a asista copiii, câteva ore pe zi, în sedii puse la dispoziţie de autorităţile locale, pentru ca aceştia să depăşească trauma şi spaima, a spus preşedintele executiv al "Salvaţi Copiii" România, Gabriela Alexandrescu, citată în comunicat.

"Salvaţi Copiii" România face un apel la solidaritate, iar cei care vor să îi sprijine pe copiii aflaţi acum în situaţie de risc, o pot face prin donaţii în contul deschis la BCR Suceava: RO15 RNCB 0234 0230 4870 0010.

Totodată, la sediul organizaţiei din Str. Petru Rares nr. 15, a fost deschis un centru de colectare a ajutoarelor pentru persoanele din zonele calamitate.

Potrivit unei informări de joi a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, peste 160 de localităţi din 22 de judeţe fuseseră inundate, în ultimele 24 de ore, iar aproape 900 de persoane fuseseră evacuate din case, în vreme ce peste 2.800 de angajaţi ai MAI şi ai altor structuri au intervenit pentru salvarea persoanelor şi limitarea pagubelor.

Cel mai grav afectate de inundaţii puternice, ca urmare a revărsării Siretului, care a înregistrat debite istorice, au fost judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Salvaţi Copiii" face apel pentru sprijinirea copiilor din Suceava, afectaţi de inundaţii.
 Vizualizări articol: 674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Salvaţi Copiii" face apel pentru sprijinirea copiilor din Suceava, afectaţi de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei