Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neamţ: Ga Pro Co Chemicals Săvineşti, amendată cu 85.000 de lei pentru poluare cu ioni de amoniac

Miercuri, 24 Februarie 2010 (18:50:33)

Producătorul de îngrăşăminte chimice Ga Pro Co Chemicals Săvineşti a fost amendat cu suma totală de 85.000 de lei de Sistemul de Gospodărire a Apelor şi de Garda de Mediu Neamţ pentru deversarea, într-un canal de aducţiune a râului Bistriţa, de apă uzată cu conţinut ridicat de ioni de amoniu.

Apa din canalul de aducţiune al râului Bistriţa a fost poluată, în ultimele trei zile, cu ion amoniu HN4, iar aerul a fost poluat cu amoniac din instalaţia de amoniac şi instalaţia de azotat de amoniu aparţinând societăţii Ga Pro Co Chemicals Săvineşti.

Astfel, în ultimele trei zile Ga Pro Co Chemicals Săvineşti a deversat în canalul UHE Bistriţa apă uzată (tehnologică) cu un conţinut ridicat de ion amoniu din cauză că în procesul de pornire a instalaţiilor tehnologice, instalaţia de amoniac şi instalaţia de azotat de amoniu, au apărut defecţiuni ale utilajelor în exploatare de pe fluxul tehnologic, care au condus la evacuări de poluanţi în canalizarea societăţii, respectiv în colectorul general al platformei chimice Săvineşti (D4), cu concentraţii peste limitele admise, a declarat, miercuri, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamţ, Ion Păvăleanu.

El a menţionat că pentru reducerea efectului negativ asupra apei, prin Direcţia Apelor Siret Bacău, s-a obţinut o suplimentare a debitului de apă tranzitat pe
Canalul UHE, în ziua de 23 februarie, când poluarea a avut intensitatea maximă.

"La Ga Pro Co Chemicals s-au constituit echipe operative pentru remedierea defecţiunilor. Pentru neîncadrarea în prevederile autorizaţiei de gospodărire a apelor, respectiv depăşirea limitelor maxime admise la indicatorii de calitate pentru apele uzate evacuate, firma a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 35.000 de lei, conform prevederilor Legii apelor ", a precizat Ion Păvăleanu

Comisarii Gărzii de Mediu Neamţ au declarat că societatea nu este la primul incident de acest gen, iar reprezentanţii firmei nu au notificat instituţiile abilitate că intenţionează să pună în funcţiune instalaţiile respective.

"Reprezentanţii firmei nu au notificat instituţiile abilitate despre faptul că intenţionează repornirea instalaţiilor tehnologice, fapt care contravine prevederilor inserate în autorizaţia integrată de mediu. Având în vedere aceste circumstanţe, am aplicat firmei poluatoare o amendă de 50.000 de lei", a declarat comisar Cristina Miclăuş, purtător de cuvânt al Gărzii de Mediu Neamţ.

Un incident similar a fost înregistrat la Ga Pro Co Chemicals în 9 martie 2009, când în apa canalului UHE Bistriţa a fost măsurată o concentraţie de ion NH4 de până la 5,36 miligrame pe litru, faţă de o concentraţie maximă admisibilă de 1,026 miligrame pe litru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neamţ: Ga Pro Co Chemicals Săvineşti, amendată cu 85.000 de lei pentru poluare cu ioni de amoniac.
 Vizualizări articol: 785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neamţ: Ga Pro Co Chemicals Săvineşti, amendată cu 85.000 de lei pentru poluare cu ioni de amoniac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei