Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 iul 2009 - Anul XIV, nr. 168 (4154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" rămân valabile

Marţi, 21 Iulie 2009 (19:44:11)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, marţi, că toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret", indiferent de programul sau forma de învăţământ urmată, rămân valabile până la clarificarea totală a situaţiei de la instituţia de învăţământ superior.

Ecaterina Andronescu a precizat, într-o declaraţie de presă, că printr-un act normativ va fi reglementată situaţia individuală a absolvenţilor de la Universitatea "Spiru Haret" care necesită revalidarea diplomelor.

"Soluţiile avansate anterior urmează să fie luate în considerare la întocmirea viitorului act normativ. Vreau să adresez un mesaj celor care de bună-credinţă au absolvit Universitatea «Spiru Haret». Toate diplomele obţinute în cadrul prevăzut de lege, respectiv al programelor şi formelor de studii, autorizate sau acreditate, sunt valabile, iar absolvenţii nu vor susţine nicio probă de validare", a declarat ministrul Educaţiei.

Ea a ţinut să precizeze că se bucură de susţinerea liderului PSD, Mircea Geoană, de a continua procesul de evaluare a situaţiei de la Universitatea "Spiru Haret" până la aducerea universităţii în legalitate.

"Ţin să precizez că Ministerul nu se implică în niciun joc de interese", a adăugat Andronescu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că responsabili de situaţia privind diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt foştii miniştri de resort Mircea Miclea, Mihail Hărădu şi Cristian Adomniţei.

El a criticat modul în care a fost tolerată situaţia privind acordarea respectivelor diplome în timpul miniştrilor menţionaţi.

Liderul PSD a spus, de asemenea, că soluţia care va fi propusă va trebui să nu îi afecteze pe studenţii Universităţii şi pe părinţii acestora.

El a menţionat că diplomele celor care au absolvit Universitatea ar trebui să fie considerate valide, cu excepţia unor cazuri clare în care se dovedeşte că s-a încălcat legea.

Potrivit lui Geoană, în timpul mandatelor miniştrilor Hărdău, Miclea şi Adomniţei numărul de absolvenţi de la Universitatea "Spiru Haret" a crescut de la 5.700 în 2003, la 56.000 în 2009, respectiv 50.000 în 2008.

El a arătat că studenţii şi familiile acestora, care de bună-credinţă au intrat în acest sistem de educaţie, nesancţionat prin "complicitate vinovată" a miniştrilor Educaţiei, nu trebuie să fie penalizaţi.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei anunţat că diplomele eliberate de Universitatea "Spiru Haret" şi alte instituţii de învăţământ superior la programele de studii neautorizate sunt nule, dar pot fi validate dacă absolvenţii dau un examen de selecţie, care va putea fi susţinut într-un interval de cinci ani.

Absolvenţii programelor de studii şi de la formele de învăţământ neautorizate vor putea să-şi valideze diplomele într-o perioadă de cinci ani, dacă promovează un examen de selecţie şi dacă susţin şi promovează examenul de licenţă într-o universitate cu programul de studii acreditat şi evaluat cu calificativul "grad ridicat de încredere", preciza Andronescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, întrebat despre cazul "Spiru Haret", că speră ca Guvernul să ia "taurul de coarne" în interiorul coaliţiei în legătură cu acest subiect.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Toate diplomele de la Universitatea \"Spiru Haret\" rămân valabile.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Andronescu: Toate diplomele de la Universitatea \"Spiru Haret\" rămân valabile1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei