Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 iul 2008 - Anul XIII, nr. 159 (3840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sunt situaţii în care judecători, procurori şi poliţişti au legături cu lumea interlopă

Miercuri, 9 Iulie 2008 (19:29:28)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că există magistraţi şi poliţişti care au legături cu oameni din lumea interlopă şi procurori care dau informaţii din dosare unor oameni din presă, precum "nea Alecu".
  Şeful statului a participat la întâlnirea cu 47 de judecători şi 81 de procurori numiţi în funcţie ca urmare a promovării concursului organizat de CSM.

În discursul rostit la acest eveniment, Băsescu a ţinut să le spună tinerilor magistraţi "lucruri pe care, de regulă", nu le spune, dar pe care este obligat de această dată să le semnaleze.

"Sunt procurori care, din dorinţa de a semăna cu James Bond, transmit informaţii din dosar la presă. Oamenii aceştia nu au ce căuta în magistratură. Încă din timpul anchetei transmit lui nea Alecu, lui nea nu ştiu care informaţii din dosar. Este nepermis şi un astfel de procuror nu are ce căuta în magistratură. Nu face onoare, cinste, calităţii de magistrat", a arătat Băsescu.

El a adăugat că există situaţii în care magistraţi şi poliţişti au "legături nepotrivite" cu oameni din lumea interlopă.

"Avem situaţii în care judecători au legături nepotrivite cu oameni din lumea interlopă. Procurorii şi poliţiştii au acelaşi tip de legături. Eu ştiu că este o zi festivă, dar nu am dreptul să nu vi le spun, pentru că acestea sunt cauzele pentru care justiţia din România nu este încă suficient de credibilă. Adesea sunteţi în situaţia de a judeca oameni mult mai credibili decât dumneavoastră, ceea ce vă creează un dezavantaj", le-a spus Băsescu magistraţilor.

El a ţinut să reia şi o serie de critici formulate în mai multe rânduri la adresa sistemului juridic, referitor la întârzierile în soluţionarea unor dosare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sunt situaţii în care judecători, procurori şi poliţişti au legături cu lumea interlopă.
 Vizualizări articol: 985 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Sunt situaţii în care judecători, procurori şi poliţişti au legături cu lumea interlopă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BASOIULE trimis de
( 9 iul 2008, 20:07:49
DA DE AFACERILE LU NUTI UDREA DE PRIN BUCURESTI DE CE NU ZICI NIMIC, ATOTSTIUTORULE

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei