Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2020 - Anul XXV, nr. 99 (7404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În jur de 200 de oameni au muncit la stingerea a șase incendii care amenințau pădurea

Joi, 30 Aprilie 2020 (15:22:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zi complicată pentru pompieri, miercuri, 29 aprilie, când a fost nevoie de o mobilizare majoră pentru lichidarea a șase incendii care au amenințat păduri din zona de munte a județului. Aproximativ 200 de oameni, pompieri militari, lucrători de la serviciile voluntare, pădurari și salvamontiști, au intervenit la cele șase incendii, parte din ele lăsând pagube în urmă. 

Incendiile au afectat aproape 20 de hectare de vegetație uscată, litieră, resturi de exploatare forestieră, islazuri și pășuni împădurite, precum și o plantație de molid. Două incendii au fost la Cârlibaba și câte unul la Prisaca Dornei (zona Pârâul Bardan), Izvoarele Sucevei (Dealul Pohoniș), Dorna Arini și Dârmoxa.

”Intervențiile au fost deosebit de grele, în condiții de teren accidentat, cu suprafețe mari de vegetație uscată și resturi de exploatare forestieră care favorizau dezvoltarea incendiilor și propagarea lor cu rapiditate, în locuri în care nu existau surse de apă și care au necesitat un efort susținut din partea forțelor de intervenție pentru a împiedica flăcările să intre în fondurile forestiere”, se arată într-un comunicat al pompierilor militari suceveni.

Ultimele focare au fost lichidate aproape de miezul nopții, iar peste noapte o parte din personalul de intervenție (lucrători silvici și voluntari) a rămas pentru a supraveghea zona ca incendiile să nu reizbucnească.

Incendiile au pornit de la incendierea unor terenuri, pentru igienizare, fără ca arderile să fie supravegheate, o problemă acută în această perioadă a anului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În jur de 200 de oameni au muncit la stingerea a șase incendii care amenințau pădurea.
 Vizualizări articol: 2347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În jur de 200 de oameni au muncit la stingerea a șase incendii care amenințau pădurea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei