Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 apr 2020 - Anul XXV, nr. 85 (7390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Trei gospodării afectate de flăcări, după un foc făcut în curte pentru arderea gunoaielor

Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 (11:57:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei gospodării au fost afectate într-un incendiu izbucnit vineri după-amiază în comuna Probota, după ce proprietarul uneia din ele a dat foc resturilor vegetale rezultate după curățenia de primăvară. Vântul care bătea cu putere a întețit focul lăsat nesupravegheat, care s-a extins cu repeziciune și asupra proprietăților din vecinătate, făcând pagube mari.

Alarma a fost dată în jurul orei 17.30, când deja focul cuprinsese câteva stoguri de fân și două anexe ale gospodăriei și se extindea deja spre celelalte. La locul incendiului au ajuns pompierii militari de la subunitățile din Dolhasca, Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Liteni și Dolhasca, în total cu 9 mașini de stingere.

Vântul, care sufla puternic în direcția gospodăriilor, a aprins inițial trei stoguri de fân, o magazie din lemn de 60 de metri pătrați și acoperișul unei construcții anexe.

De la prima gospodărie flăcările s-au propagat la alte două proprietăți, unde au ars trei stoguri de fân, o construcție anexă de 70 metri pătrați,  4 tone de cereale, 100 de baloți de lucernă și 2 metri cubi lemn de foc.

După circa 4 ore de intervenție susținută, incendiul a fost lichidat în jurul orei 21.10, fiind salvate nu mai puțin de 7 locuințe, trei anexe gospodărești și un fânar, care erau în pericol de a fi mistuite de incendiul puternic.

Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs din cauza unui foc în spații deschise, în urma curățeniei de primăvară.

Pompierii atenționează încă o dată localnicii satelor cu privire la pericolul reprezentat de incendierea vegetației uscate și a resturilor vegetale rezultate în urma curățeniei de primăvară. O parte dintre cetățeni ignoră recomandările autorităților și provoacă incendii care afectează suprafețe mari de teren, pun în pericol fonduri forestiere și proprietățile din apropiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei gospodării afectate de flăcări, după un foc făcut în curte pentru arderea gunoaielor.
 Vizualizări articol: 2233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei gospodării afectate de flăcări, după un foc făcut în curte pentru arderea gunoaielor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei