Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2020 - Anul XXV, nr. 74 (7379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alimente duse cu ATV-urile la bătrâni care locuiesc în cătune izolate din Brodina

Luni, 30 Martie 2020 (20:33:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai mulți localnici cu ATV-uri, membri ai unui club de offroad din Brodina, s-au mobilizat și au dus alimente unor bătrâni care locuiesc în munți, în cătune izolate.

Acțiunea a fost posibilă cu sprijinul primarului și al consilierilor locali, care și-au donat indemnizațiile pe o lună, strângându-se astfel un fond din care au fost cumpărate alimente și medicamente pentru mai multe persoane nevoiașe de pe raza comunei.

Dacă la o parte dintre beneficiarii acestei acțiuni s-a putut ajunge cu mașina, există unii bătrâni care locuiesc în partea de munte a comunei, în zone în care transporturile de alimente pot fi făcute numai cu vehicule 4X4 offroad.

Cum în Brodina există un club de amatori offroad, care nu o dată a participat la astfel de acțiuni, soluția a fost găsită repede. 

Duminică, după ce au încărcat ATV-urile cu produsele cumpărate, convoiul de vehicule 4X4 a plecat spre satele Cununschi, Ehriste, Zalomestra, Hepa și Zhari.

“Satele respective sunt pe crestele munților din Brodina, la distanțe de 10-15 kilometri de centrul comunei și la altitudini între 800 şi1200 de metri. Am fost la nouă bătrâni. Sunt persoane fără nici un venit, singure, izolate, unele dintre ele chiar fără curent electric în casă. O parte dintre acestea nici nu se pot deplasa”, povestește consilierul local Ioan Hochian, unul dintre cei care au organizat acțiunea umanitară.

Consilierul mai spune că, deși izolați de lume, bătrânii auziseră de coronavirus. Nu știau ei bine cum îi spune, dar auziseră că “e o boală și că trebuie să stea în case”.

De unde au auzit, dacă sunt rupți de lume?, întreb eu.

De la factorul poștal, îmi spune consilierul Hochian. Sunt zile în care poștașul, Vasile Bîrsan, bate pe jos și 20-30 de kilometri și nu o dată le-a dus acelor bătrâni și alimente ori ce le-a mai trebuit de la magazin.

“Să veniți odată cu noi să vedeți în ce condiții trăiesc acei bătrâni. Unii sunt singuri, nu mai au pe nimeni. Unii nu au nici un venit, doar ce mai primesc din subvenții. Casele sunt toate vechi, dărăpănate, majoritatea nu au curent electric. Drum către acces nu putem face că e pe angajament silvic, aici puterea primăriei este îngrădită. E foarte greu, de asta facem din când în când astfel de acțiuni, să-i ajutăm și noi cu ce putem”, a mai spus consilierul Hochian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alimente duse cu ATV-urile la bătrâni care locuiesc în cătune izolate din Brodina.
 Vizualizări articol: 2742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Alimente duse cu ATV-urile la bătrâni care locuiesc în cătune izolate din Brodina5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei