Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 mar 2020 - Anul XXV, nr. 55 (7360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Depozit clandestin de deșeuri foarte periculoase, din spitale, găsit langă apa Sucevei

Duminică, 8 Martie 2020 (12:34:10)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un caz foarte grav cu privire la sănătatea publică a fost descoperit sambătă după-amiază în urma unor apeluri la 112 venite de la cetățeni din zona podului de la Ițcani de peste raul Suceava. Circa o tonă de deșeuri spitalicești și din cabinete medicale erau depozitate ilegal într-o clădire de lângă râul Suceava.Oamenii din zonă au observat că mai multe zile la rând s-au descărcat din mai multe mașini saci galbeni. Suspiciunile au crescut, deoarece pe una dintre din mașinile înmatriculate în județul Mureș erau inscripții cu deșeuri periculoase și semnul de biohazard.Deoarece în zonă în mai multe rânduri s-a simțit un fum înecăcios, oamenii au intrat în panică si au alertat autoritățile. La fața locului au ajuns polițiști și inspectori ai Gărzii de Mediu Suceava. Polițiștii au oprit o furgonetă înmatriculată în Mureș, neinscripționată, în interiorul căreia au găsit materiale provenite din spitale. Ulterior, în depozit s-a găsit circa 1 tonă de deșeuri periculoase, provenite de la spitale din Alba Iulia, Târgu Mureș și Târnăveni, precum și de la mai multe cabinete medicale din județul Suceava. Deșeurile trebuiau sa ajungă la incinerat la Iași și nu aveau ce căuta prin județul Suceava. De transport se ocupa o firmă care are contract privind neutralizarea, în condiții de maximă siguranță, a acestor deșeuri.Șoferul, întrebat despre ce avea depozitat aici, a spus că nu este treaba presei. O altă persoană de la acest depozit a spus senină că nu e nici o problemă, că este vora de ”o vată, o seringă”, etc, nimic periculos". S-a constatat la fața locului că din clădirea depozit lipsesc geamuri sau bucăți din acoperiș, astfel că deșeurile puteau ajunge ușor în exterior. În acest caz poliția a deschis un dosar penal pentru infrac tiunea de abandonarea și depozitarea ilegală a deșeurilor. Cu privire la posibila ardere ilegală a acestor materiale periculoase, autoritățile nu au confirmat această suspiciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depozit clandestin de deșeuri foarte periculoase, din spitale, găsit langă apa Sucevei.
 Vizualizări articol: 4933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Depozit clandestin de deșeuri foarte periculoase, din spitale, găsit langă apa Sucevei5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei