Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 170 (7171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Trei sunt cauzele decesului bărbatului pus la pământ şi gazat de jandarmi la Vatra Dornei

Miercuri, 24 Iulie 2019 (16:25:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ioan Csapai, bărbatul de 55 de ani care a murit la Vatra Dornei după intervenţia în forţă a jandarmilor a fost înmormântat ieri de familie. Ceremonia funerară a putut avea loc în baza certificatului medico-legal emis după efectuarea necropsiei.

Potrivit legiştilor, trei sunt cauzele morţii lui Ioan Csapai, respectiv insuficienţă cardio-respiratorie acută, peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total. Acest certificat nu are însă o valoare juridică în ancheta care o derulează procurorii de la Parchetul Militar Iaşi.

Surse autorizate au menţionat că se aşteaptă probele analizelor de laborator, care pot dura şi câteva săptămâni, şi abia apoi se va întocmi un raport final care va fi transmis anchetatorilor. Mai exact, se va stabili dacă intervenţia jandarmilor a fost cea care a dus la deces, sau dacă a fost doar o simplă coincidenţă.

În oricare dintre situaţii, rămâne gestul incalificabil şi intolerabil al femeii jandarm Ana Maria Florescu, care a folosit spray-ul lacrimogen din dotare pentru a trimite un jet direct în faţa lui Ioan Csapai de la numai 10-15 centimetri. Procedurile spun că spray-ul lacrimogen se foloseşte de la o distanţă de minim 1,5 metri şi doar în caz de forţă majoră, ceea ce nu era cazul deoarece suspectul era la pământ şi avea peste el şi doi jandarmi.

O serie de noi imagini apărute ieri arată încă o dată lipsa de profesionalism a celor care au intervenit pentru a-l ridica pe Ioan Csapai şi a-l conduce la sediul Jandarmeriei după ce un părinte a reclamat că fiica lui a fost pipăită intim de mai multe ori de suspect.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din parcul central din Vatra Dornei se vede cum Ioan Csapai este însoţit de un jandarm în afara zonei unde se desfăşura un spectacol. La un moment dat, bărbatul se smuceşte din mâna jandarmului şi o ia la fugă prin parc. Deşi avea 55 de ani, bărbatul pare mai sprinten decât jandarmul care nu reuşeşte să-l prindă înainte de a ieşi din unghiul de filmare al camerei.

Tot pe imagini se observă cum o femeie jandarm, cel mai probabil Ana Maria Florescu, pleacă după colegul ei şi suspectul de pedofilie la pas de promenadă, practic fără nici o intenţie de a-l ajuta pe jandarm să-l imobilizeze pe Ioan Csapai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei sunt cauzele decesului bărbatului pus la pământ şi gazat de jandarmi la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 5800 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei sunt cauzele decesului bărbatului pus la pământ şi gazat de jandarmi la Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei