Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 dec 2014 - Anul XIX, nr. 297 (5806)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suspiciuni de corupţie

Locuinţa şefului SIPI Suceava, Cristian Macsim, percheziţionată de DNA Suceava

Luni, 22 Decembrie 2014 (09:25:18)
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează în această dimineaţă, 22 decembrie, 6 percheziţii. Acestea vizează 5 domicilii şi un sediu al unei structuri aparţinând unei instituţii a statului. Din câte se pare este vorba de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI), iar cea mai importantă persoană vizată ar fi Cristian Macsim, şeful SIPI Suceava. Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă mai este cunoscut sub denumirea de „Doi şi-un sfert”.Percheziţiile sunt derulate într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiţiei și infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2014.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații Suceava, Direcției de Informații și Protecție Internă Bucureşti și din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.Percheziţiile au loc în Vicovu de Jos, Voitinel, Rădăuţi, Frătăuţii Noi şi Suceava şi în cauză sunt vizaţi mai mulţi agenţi de poliţie, dar şi şeful SIPI Suceava, Cristian Macsim. În faţa procurorilor DNA Suceava vor ajunge pentru audieri 5 persoane, faţă de care s-au emis mandate de aducere. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. În ceea ce-l priveşte pe comisarul-şef Cristian Macsim, acesta are 41 de ani şi lucrează în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din 1996. În această perioadă a fost angajat al Poliţiei de Frontieră şi la Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.Macsim a mai ocupat postul de conducere din cadrul SIPI Suceava în perioada iunie 2009 – iulie 2010, iar mai apoi a acceptat să plece la Iaşi, unde până la 15 iulie 2012 a fost şef al aceleiaşi structuri.În 2012, Macsim l-a înlocuit la conducerea SIPI Suceava pe comisarul Oliver Măciucă.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţa şefului SIPI Suceava, Cristian Macsim, percheziţionată de DNA Suceava.
 Vizualizări articol: 2334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locuinţa şefului SIPI Suceava, Cristian Macsim, percheziţionată de DNA Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei