Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2014 - Anul XIX, nr. 246 (5755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cooperativa Agricolă Bucovina a fost lansată oficial

Miercuri, 22 Octombrie 2014 (12:30:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cooperativa Agricolă Bucovina a fost lansată oficial miercuri, 22 octombrie, în cadrul unei întâlniri organizate la Direcţia Agricolă Suceava, unde au fost invitaţi şi doi dintre reprezentanţii Cooperativei Agricole Cavac din Franţa, modelul după care se va ghida asociaţia fermierilor locali. Cooperativa Agricolă Bucovina are deocamdată 12 membri fondatori, din marii cultivatori din judeţ, care lucrează în jur de 5.000-6.000 de hectare de teren agricol. Planul este ca noua cooperativă să înglobeze cât mai mulţi dintre fermierii din judeţ, inclusiv cei mai mici, pentru a fi o forţă, atât la achiziţionarea de materie primă cât şi la vânzarea produselor. Gheorghe Chiriac, preşedintele cooperativei, a declarat: “În asociaţie este bine-venit oricine. Noi momentan am făcut un prim pas, trebuie să pornim de undeva. Luăm modelul din Franţa, dacă la ei merge poate merge şi la noi”. Primul mare proiect pe care vrea să-l acceseze Cooperativa, prin fonduri europene, este construirea unui siloz, care să fie în apropierea căii ferate, la Dărmăneşti. Oaspeţii francezi s-au arătat dispuşi la o colaborare directă cu Cooperativa Agricolă Bucovina, inclusiv la achiziţii de grâu şi soia pentru animale. La întâlnire au participat, printre alţii, prefectul de Suceava, Florin Sinescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. Acesta din urmă a remarcat că după doi ani de tatonări în acest sens, pe care le-a sprijinit în mod direct, fermierii au făcut un prim pas, important, pentru a fi uniţi şi implicit puternici pe piaţa europeană.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cooperativa Agricolă Bucovina a fost lansată oficial.
 Vizualizări articol: 2410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cooperativa Agricolă Bucovina a fost lansată oficial3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei