Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 mar 2014 - Anul XIX, nr. 61 (5570)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiectil exploziv în stare de funcţionare, găsit la Valea Putnei

Luni, 17 Martie 2014 (13:08:03)

Vineri, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit pentru asanarea unor elemente de muniţie, descoperite în gospodăria unui bărbat din satul Valea Putnei, comuna Pojorâta.

Echipajul, format din maistrul militar Iulian Pentilescu şi plutonierul adjutant Marius Chimiuc, s-a deplasat la faţa locului, unde proprietarul a descoperit pe malul unui pârâu ce traversează proprietatea sa un obiect care i s-a părut că seamănă cu un proiectil. Bărbatul a anunţat imediat lucrătorii poliţiei din localitate, iar aceştia au solicitat intervenţia specialiştilor pirotehnişti.

După cercetarea zonei a fost găsit un proiectil exploziv, calibrul 76 de milimetri, provenind din al Doilea Război Mondial, echipat cu focos şi în perfectă stare de funcţionare.

În timp ce proiectilul era depozitat în lada cu nisip din dotarea autospecialei pirotehnice, proprietarul şi-a amintit că mai avea un alt element asemănător într-un atelier din gospodărie, pe care l-a găsit lângă groapa ecologică a comunei Pojorâta, în Pasul Mestecăniş, unde deţine o proprietate care se învecinează cu acest teren.

În cursul anului 2013, pe teritoriul comunei Pojorâta s-au desfăşurat 11 misiuni pirotehnice, în urma cărora specialiştii inspectoratului pentru situaţii de urgenţă au asanat 651 de elemente de muniţie, care au fost distruse ulterior într-un poligon autorizat.

După încheierea misiunii, pirotehnicienii i-au instruit pe proprietar şi pe poliţist privind măsurile de siguranţă şi modul de comportare în astfel de situaţii. Din informaţiile deţinute de pirotehnişti, în această zonă ar mai exista şi alte cazuri în care localnicii au găsit şi nu au declarat elemente de muniţie, pe care le-au dus în gospodăriile proprii, expunându-se astfel la un pericol major.

Proiectilele asanate au fost transportate şi depozitate provizoriu, până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectil exploziv în stare de funcţionare, găsit la Valea Putnei.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiectil exploziv în stare de funcţionare, găsit la Valea Putnei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei