Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Braconieri indentificaţi de poliţişti

Marţi, 22 Ianuarie 2013 (11:03:43)

Trei braconieri au fost surprinşi şi reclamaţi la poliţie, aseară, de şeful grupei de vânătoare din Fondul de Vânătoare nr. 36 Frătăuții Noi, Mircea C, care i-a observat atunci când au împuşcat ilegal două raţe sălbatice.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști s-a reușit identificarea a trei suspecţi ai infracțiunii de braconaj, respectiv M.Ilie, de 34 ani și R.Chirilă, de 25 ani, ambii din comuna Vicovu de Jos, precum și D.Valentin, de 23 ani, din comuna Bilca.

Astfel, s-a stabilit că ieri, în jurul orei 14.30, cei trei s-au deplasat cu autoturismul, proprietatea lui R.Chirilă, în comuna Bilca cu intenția de a bracona rațe sălbatice folosind o armă letală, cu muniție aferentă, deținute ilegal de M.Ilie.

În timp ce își desfășurau activitatea infracțională cei trei au fost surprinși de către C.Mircea. Suspecţii au reușit să fugă abandonând la fața locului rațele sălbatice braconate, husa armei, un suport de lemn (crăcană) confecționat artizanal pentru susținerea armei în momentul executării tragerii precum și tuburile de la cartușele trase ilegal. După ce au părăsit locul faptei cei trei au plecat la domiciliile lor.

R.Chirilă, unul dintre suspecţii de braconaj, a fost identificat pe raza comunei Vicovu de Jos și condus pentru cercetări la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești unde au fost efectuate audieri și confruntări.

Ca urmare a probatoriului administrat, cu ajutorul lui R.Chirilă, la domiciliul lui M.Ilie a fost găsită și ridicată arma de vânătoare letală deținută și folosită ilegal, precum și un cartuș nepercutat de calibru 16, urmând ca în cauză să se dispună efectuarea unei expertize balistice.

Prejudiciul a fost evaluat la o valoare de aproximativ 200 lei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală față de M.Ilie, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă letală fără drept și braconaj în formă agravantă”, iar faţă de R.Chirilă şi D.Valentin sub aspectul comiterii infracțiunii „braconaj în formă agravantă”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconieri indentificaţi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Braconieri indentificaţi de poliţişti1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei