Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 aug 2012 - Anul XVII, nr. 186 (5091)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patriarhul Suprem al armenilor, în mijlocul a peste 600 de pelerini, la Mănăstirea Hagigadar

Duminică, 12 August 2012 (17:00:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patriarhul Suprem al armenilor, Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, s-a aflat duminică în mijlocul a peste 600 de pelerini, la Mănăstirea Hagigadar, pentru a aniversa 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii Hagigadar din Suceava, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Înfruntând ploaia continuă şi frigul, pelerinii veniţi din toată lumea, SUA, Turcia, Olanda, Bulgaria, România, etc. au ţinut să fie prezenţi la acest eveniment unic, unii dintre ei păstrând tradiţia de a înconjura biserica de trei ori în genunchi, pentru a li se îndeplini dorinţele, în ciuda pământului ud şi a glodului care s-a format sub tălpile pelerinilor.

Procesiunea la Mănăstirea Hagigadar a început înainte de ora 10:00, când soborul de clerici armeni, în frunte cu Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos şi Patriarh Suprem al tuturor armenilor, şi Înalt Prea Sfinţitul Episcop Datev Hagopian, primat al Diocezei armenilor din România, a urcat dealul spre Hagigadar – „Biserica dorinţelor”, binecuvântându-i pe credincioşi.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române, la sărbătoarea Hagigadarului a participat PS Ioachim Băcăuanul, Arhiereu vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Înalţii oaspeţi au fost întâmpinaţi de oficialităţile judeţene şi locale: prefectul Sucevei, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu, primarul Sucevei, Ion Lungu.

După procesiune, a urmat liturghia arhierească în limba armeană, în „Biserica dorinţelor”, unde a încăput doar o parte dintre pelerini, ceilalţi ascultând slujba şi cântările în limba armeană la difuzoare. În jurul orei 13:00, Patriarhul Suprem al armenilor a ieşit din biserică, însoţit de soborul de preoţi, a sfinţit strugurii şi masa de hram (pelerinii au primit pachete cu pâine, pilaf de orez şi carne), după care a sfinţit crucea de amintire, Khacicar-ul, ridicată în curtea lăcaşului de cult în cinstea donatorilor (familia Hagop şi Ica Kouyoumdjian) sfintei Mănăstiri Hagigadar.

Ceremoniile pentru aniversarea a 500 de ani de la ctitorirea Mănăstirii armene Hagigadar din Suceava, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, au început de sâmbătă seară, când Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a oficiat slujba şi sfinţirea sării mesei de hram, la Biserica „Sfânta Cruce” din Suceava. Ca în fiecare an, sute de armence din ţară şi de peste hotare au preparat vestitele urechiuşe, un fel de colţunaşi mici umpluţi cu carne de vită. Fiecare femeie face câte minim 40 de urechiuşe, pe care le pune apoi la fiert în supa cu verdeţuri pentru hram. Armencele spun că pentru fiecare 40 de urechiuşe se îndeplineşte câte o dorinţă.

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea a primit din partea primarului Sucevei, Ion Lungu, diploma de cetăţean de onoare al municipiului Suceava, iar familia Hagop şi Ica Kouyoumdjian, din Statele Unite, a primit din partea edilului Sucevei o diplomă de excelenţă pentru contribuţia acestora la finanţarea lucrărilor de restaurare a mănăstirii armene din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Suprem al armenilor, în mijlocul a peste 600 de pelerini, la Mănăstirea Hagigadar.
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Patriarhul Suprem al armenilor, în mijlocul a peste 600 de pelerini, la Mănăstirea Hagigadar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei