Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

O grupare care ar fi furat un milion de euro prin fraude bancare, destrămată de procurorii suceveni

Miercuri, 4 Iulie 2012 (12:23:44)

 

Un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în infracţiuni informatice, format din 28 de persoane, a fost destructurat de procurori DIICOT şi ofiţeri BCCO Suceava, miercuri dimineaţă având loc percheziţii domiciliare în 8 judeţe şi în Germania, prejudiciul fiind de un milion de euro

Potrivit unui comunicat al DIICOT Suceava, miercuri, au fost făcute 29 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava, Arad, Sibiu, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Bacău şi Iaşi, urmând să fie audiate 26 de persoane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorul şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, a precizat că au fost găsite, până în prezent, 16 din cele 26 de persoane ce urmează să fie audiate de către procurori la sediul DIICOT Suceava.

Totodată, ca urmare a cooperării procurorilor DIICOT cu autorităţile judiciare germane, simultan, a fost efectuată o percheziţie domiciliară şi în localitatea Tubingen - Germania, la un imobil aparţinând unuia dintre liderii grupării.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2010 - 2012, aceste persoane au constituit un grup infracţional organizat, acţionând pe teritoriile Germaniei, Italiei, Angliei şi României, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale, prin fraudarea de conturi bancare aparţinând cu predilecţie clienţilor băncii Poştei Italiene.

Membrii grupării obţineau prin phishing date şi adrese e-mail aparţinând clienţilor băncilor vizate, iar prin mesaje de tip spam îi îndrumau să acceseze linkuri către pagini web clonă unde să introducă datele bancare personale (user/nume utilizator, parolă acces, număr card, data expirării), care permiteau accesarea conturilor online banking.

În această modalitate aceştia au accesat fără drept conturile bancare online banking ale clienţilor băncii, au efectuat transferuri frauduloase şi ulterior retrageri de numerar de la ATM-uri prin utilizarea de carduri emise de către aceeaşi unitate bancară, obţinute anterior în Italia, de alţi membri grupării, iar prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la un milion de euro.

Sursa citată menţionează că procurorii DIICOT au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti, iar la efectuarea percheziţiilor imobiliare au colaborat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR - DCCO - SCCI din Suceava, Arad, Sibiu, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Bacău şi Iaşi, în timp ce suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DOS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O grupare care ar fi furat un milion de euro prin fraude bancare, destrămată de procurorii suceveni.
 Vizualizări articol: 2598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O grupare care ar fi furat un milion de euro prin fraude bancare, destrămată de procurorii suceveni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei