Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2012 - Anul XVII, nr. 98 (5003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A pârjolit 30 de hectare pe muntele Bârnărel, pentru că îi era foame

Marţi, 1 Mai 2012 (19:35:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A vrut să-şi perpelească câteva bucăţi de carne şi de slănină şi a dat foc la aproape 30 de hectare de vegetaţie uscată, resturi de exploatare şi litieră din fondul forestier, incendiul fiind stins cu ajutorul a peste 400 de persoane, pompieri, silvicultori şi locuitori din zonă.

Incendiul a fost stins în totalitate luni seară, după aproape o zi şi jumătate de la izbucnirea lui.

Vinovat de toată această poveste este un bărbat din municipiul Vatra Dornei, Cătălin Leviţchi, în vârstă de 40 de ani, care s-a ales acum cu dosar penal pentru distrugere calificată.

Incendiul a fost anunţat la 112, duminică, în jurul orei 13:00, chiar de către cel care l-a provocat, Cătălin Leviţchi.

Bărbatul nu a declarat iniţial că el l-a provocat, însă s-a întâlnit pe drum, după aproape un kilometru şi jumătate, cu echipajul de poliţie trimis la faţa locului şi, luat la întrebări, a recunoscut totul.

Leviţchi le-a spus poliţiştilor că a plecat în acea dimineaţă în pădure să vadă dacă au apărut bureţii de primăvară, iar la întoarcere s-a gândit să-şi frigă câteva bucăţi de carne şi slănină pe care şi le luase de acasă.

A făcut un foc, însă flăcările au cuprins imediat vegetaţia uscată din zonă şi s-au extins cu repeziciune. Încercările disperate ale bărbatului de a stinge focul au fost în zadar, iar când şi-a dat seama că incendiul ameninţă pădurea, a sunat la 112 şi a fugit.

Focarul incendiului era pe muntele Bârnărel, în pantă, în zonă greu accesibilă, pe un teren care aparţine de Ocolul Silvic Dorna, iar focul se extindea spre vegetaţia forestieră.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, numai în cursul zilei de luni, pentru stingerea incendiului de pe Bârnărel au intervenit nu mai puţin de 110 pompieri şi 190 de lucrători ai Ocoalelor Silvice Vatra Dornei, Pojorâta şi Crucea, fiind folosite 36 de motopompe, trei TAF-uri şi alte mijloace de intervenţie specifice, pentru a stinge resturile de exploatare forestieră care ardeau mocnit şi puneau în pericol pădurea.

Incendiul a fost lichidat luni la ora 21:00, iar în zonă au rămas în supraveghere lucrători ai Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Zilele trecute, s-au înregistrat şi alte incendii de vegetaţie. La Vicovu de Jos, în zona numită Remezeu, au ars trei hectare de vegetaţie uscată, pompierii oprind flăcările înainte de a ajunge la fondul forestier din apropiere, care aparţine Ocolului Silvic Marginea şi care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 150 de hectare.

La Breaza, a ars un hectar de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră, focul ameninţând să cuprinsă şi pădurea, precum şi o casă din zonă.

Fondul forestier a fost în pericol şi la Pojorâta, acolo unde pompierii au stins la timp un incendiu care a pârjolit jumătate de hectar de vegetaţie uscată.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A pârjolit 30 de hectare pe muntele Bârnărel, pentru că îi era foame.
 Vizualizări articol: 1499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A pârjolit 30 de hectare pe muntele Bârnărel, pentru că îi era foame5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adolescent al 40 de ani :)) trimis de
( 1 mai 2012, 15:50:10
zi serios, mai avea cosuri pe fata sau a trecut de pubertate?cum poti sa intitulezi un barbat in toata firea, de 40 de ani, "tanarul"? tu nu iti citesti articolele?si unde e personajul care face verificarile?in concediu de 1 mai?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei