Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 oct 2010 - Anul XV, nr. 238 (4529)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Munca primarilor PD-L din comunele sucevene, apreciată de Boc şi miniştrii săi

Duminică, 10 Octombrie 2010 (15:09:13)

Preşedintele PD-L, Emil Boc, le-a cerut primarilor democrat-liberali de comune să apese pe acceleraţie în privinţa absorbţiei fondurilor europene, explicându-le că promovarea de proiecte cu finanţare externă ar trebui să fie principala lor preocupare.

Mesajul a fost transmis ieri la Braşov, acolo unde primarii PD-L de comune din România s-au întâlnit cu premierul Emil Boc şi miniştrii cabinetului său.

Primarul comunei Şcheia, Vasile Adriciuc, a declarat că tema principală a reuniunii a fost cea legată de absorbţia fondurilor europene, însă au fost abordate şi alte probleme cu care se confruntă administraţiile locale din ţară, precum cele referitoare la descentralizare sau cele care vizează statutul primarului şi al funcţionarului public. Andriciuc a spus că primarii au reclamat birocraţia în privinţa accesării banilor europeni şi timpul foarte lung până când administraţiile intră în posesia fondurilor externe.

„Am cerut sprijin în vederea eliminării birocraţiei pentru a crea cadrul legislativ necesar astfel încât fondurile europene să fie accesate într-un timp cât mai scurt. Avem mari greutăţi cu firmele de consultanţă, multe dintre acestea firme de apartament care au făcut proiecte pentru accesarea fondurilor externe pe banii primăriilor, proiecte care s-au dovedit a fi proaste fiind respinse de la finanţare”, a declarat Andriciuc.

El a spus că munca primarilor PD-L de comune din judeţul Suceava a fost apreciată de Emil Boc şi de miniştrii săi, arătând că Suceava se află în topul judeţelor care au accesat fonduri europene pe măsura 322 „renovarea şi dezvoltarea satelor”.

„Judeţul Suceava are cele mai multe proiecte aprobate la finanţare asta ca urmare a colaborării foarte bune a administraţiilor locale cu Consiliul Judeţean”, a conchis primarul de Şcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Munca primarilor PD-L din comunele sucevene, apreciată de Boc şi miniştrii săi.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Munca primarilor PD-L din comunele sucevene, apreciată de Boc şi miniştrii săi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei