Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2010 - Anul XV, nr. 135 (4426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie de pictură

„Visiting Art History 2010”

Vineri, 11 Iunie 2010 (16:11:32)

În Galeria de artă (din Corpul A, etaj) a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava s-a deschis expoziţia de pictură cu genericul „Visiting Art History 2010”.
Organizată de Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi împreună cu universitatea suceveană şi Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza”, expoziţia 
constituie, aşa cum a remarcat la vernisaj rectorul Adrian Graur, „o deschidere spre comunicare” între cele două universităţi, una cu profil artistic şi cealaltă organizatoare a unui masterat de arte vizuale, ce constituie „sâmburele din care ar putea lua fiinţă o universitate de artă la Suceava”.
Lucrările de pictură aparţin unor tineri artişti, studenţi în anul I la specializarea Pictură a Universităţii de Arte “George Enescu” Iaşi, lucrări care se circumscriu unui concept expoziţional care a apărut, aşa cum a spus lect. univ. dr. Cristian Ungureanu, „dintr-o exigenţă artistică şi pedagogică”. 
Un proiect interesant, de la concept la realizare, pentru care se cuvin menţionate numele celor 22 de studenţi implicaţi: Alexandra Vasile, Alexandru Racu, Ana Maria Ovadiuc, Ana Maria Velicu, Andreea Macovei, Clara Popescu, Doru Mocănaşu Rusu, Elena Niagu, Ionela Lazăr, Irina Voicu, Iulian Arsene, Ligia Popa, Marcela Gramatic, Mihai Pavel, Nicu Marin, Olga Godovaniuc, Raluca Daniliuc, Teodora Bodnar şi invitaţii străini Blanka Pelkova, Jana Regnerova, Ondrej Klir (Republica Cehă) şi Jimena Carrero (Spania).

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Visiting Art History 2010”.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Visiting Art History 2010”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei