Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2014 - Anul XIX, nr. 277 (5786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri de prevenţie

Costume de protecţie şi termometre cu laser care depistează febra de la distanţă, achiziţionate de DSP, de teama Ebola

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ameninţarea cu Ebola, o infecţie care a ucis deja peste 5.000 de oameni din opt ţări, este luată în serios de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a implementat un plan pentru prevenirea şi combaterea infecţiei cu virus hemoragic. Pentru ca personalul sanitar să poată interveni în siguranță pe lângă pacienţii suspecţi de această boală extrem de contagioasă şi cu risc de 90% de deces, conducerea instituţiei a investit aproape 40.000 lei în costume de protecţie şi termometre cu laser care depistează febra de la distanţă.

Aşa a informat ieri directorul adjunct medical al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, potrivit căreia aceste echipamente speciale au intrat deja în dotarea instituţiei şi vor fi distribuite unităţilor sanitare și administrative, vămii Siret și centrului de azilanți din Rădăuți în caz de nevoie. Este vorba de mii de halate, viziere, măşti și mănuşi care ar urma să fie purtate de angajații care vin în contact cu eventualele cazuri suspecte de Ebola și care riscă la rândul lor să contracteze boala. Pentru aceste costume de protecție DSP Suceava a plătit 30.000 lei, în timp ce pentru cele două dispozitive speciale de depistare a febrei a achitat 600 de lei. De menționat că unul din cele două termometre pentru măsurarea temperaturii de la distanță în infraroșu va fi repartizat punctului de trecere a frontierei de la Siret, pentru a se putea depista imediat cetățenii febrili care intră în județ. ”Utilizarea acestui dispozitiv elimină riscul pentru personalul sanitar de a se infecta când face această operațiune”, a explicat dr. Cătălina Zorescu.

 

Cum vrea Spitalul Suceava să se ocupe de eventualii pacienți suspecți de Ebola

În cadrul planului de măsuri elaborat de DSP, spitalele şi celelalte unităţi sanitare au fost alertate cu privire la modul în care trebuie să gestioneze eventualele cazuri suspecte de Ebola semnalate pe raza judeţului nostru, iar fiecare dintre acestea și-a stabilit propriile reguli și măsuri. De exemplu, Spitalul Suceava a anunțat că a pregătit o cameră specială la Unitatea de Primire a Urgențelor unde vor fi izolați eventualii bolnavi și de unde aceștia vor fi preluați de un echipaj SMURD și puși într-o capsulă specială, în care vor fi transportați spre o clinică din țară desemnată de autoritățile sanitare centrale să investigheze și să trateze asemenea pacienți.

Infecţia cu Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne şi externe, dureri şi iritaţii. Temperatura ridicată, dureri de cap şi un gât iritat sunt primele semne că virusul febrei hemoragice intră în corp, atacând celulele sistemului imunitar şi lăsând în acelaşi timp impresia că este vorba de o viroză banală. Pe măsură ce boala progresează, ochii victimelor se înroşesc pentru că vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură şi alte orificii.

 

Cum se transmite Ebola și cine sunt cei mai expuși riscului de îmbolnăvire

Virusul febrei hemoragice distruge aceleaşi celule ca şi cele ţintite de HIV, virusul care dă SIDA, dar infecţia cu Ebola este mai agresivă, eliminând celulele din sistemul imunitar aflate în formare.

Ebola se transmite prin contact cu sângele unui om infectat, lichide biologice şi organe. Odată ce febra, durererile de cap şi de muşchi se instalează, persoana infectată prezintă deja risc de molipsire pentru cei din jur. Perioada de incubație, adică intervalul de timp dintre momentul infectării şi momentul în care apar primele simptome, este cuprinsă între două şi 21 de zile.

Personalul sanitar, familia sau cei care se află în imediata apropiere a celor infectaţi sunt cei mai expuși riscului de îmbolnăvire.

Pentru a reduce pericolul de contractare a infecției, dr. Cătălina Zorescu le recomandă sucevenilor să evite călătoriile în ţările africane afectate de Ebola, cum ar fi Guineea, Sierra Leone sau Liberia, avertizând că nu există vaccin sau tratament eficient împotriva acestei febre hemoragice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costume de protecţie şi termometre cu laser care depistează febra de la distanţă, achiziţionate de DSP, de teama Ebola.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costume de protecţie şi termometre cu laser care depistează febra de la distanţă, achiziţionate de DSP, de teama Ebola0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei