Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 236 (5443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La un an de la înfiinţare

300 de pacienţi cu boli de inimă, trataţi la Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Considerat de medici „inamicul public nr. 1” din cauza celei mai mari rate de mortalitate pe care o are la nivelul întregii ţări, infarctul acut de miocard a devenit la Suceava o boală mai uşor de învins, şi asta de un an de zile, de când la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost deschis un centru de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională. Noua unitate medicală inclusă în reţeaua furnizorului de servicii de sănătate Ares a contabilizat în acest timp 300 de persoane suferinde de inimă tratate, dintre care 150 cu infarct acut de miocard, pacienţii fiind de toate vârstele, de la tineri de 25 ani cu infarcturi provocate de droguri până la bătrâni de 91 ani cu aceeaşi afecţiune cauzată de bătrâneţe.

Vineri, Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională a tratat ultimul caz mai dificil, înregistrat la o femeie de 77 ani, din Volovăţ, salvată în ultimul moment prin montarea rapidă a unui stent, caz care ar fi avut un final tragic fără ultimele tehnici de diagnostic şi tratament minim invaziv introduse de Ares la Suceava. Pacienta a fost tratată de dr. Roberto Haret, specializat în medicină internă şi cardiologie, iar acum se reface în secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, după numai o singură zi petrecută în Reanimare.

„Bolnava a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor în urma unui infarct miocardic acut. La jumătate de oră de la prezentarea în acest serviciu a făcut un stop cardio-respirator. Am intervenit începând imediat manevrele de resuscitare, masaj cardiac extern şi intubaţie orotraheală, după care am transferat pacienta la Centru. În urma investigaţiilor făcute aici am descoperit că femeia avea ocluzie de arteră coronară dreaptă, situaţie care a impus deschiderea vasului şi implantarea unui stent”, a arătat dr. Roberto Haret, explicând că prin această intervenţie modernă, realizată într-un timp util, s-a evitat necrozarea muşchiului inimii, ceea ce a sporit şansele la viaţă şi a condus la o recuperare mai bună în cazul bătrânei.

 

Pacienţii cu boli cardiace acute, ce necesită tratament în regim de urgenţă, trataţi gratuit

Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională este rezultatul unui proiect realizat în parteneriat public-privat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu sprijinul Consiliului Judeţean. Unitatea medicală a devenit operaţională la Suceava în data de 4 septembrie, când unui pacient cu angină pectorală i s-a efectuat o coronarografie. A urmat primul caz mai dificil, la un bolnav cu infarct acut de miocard, în data de 14 octombrie 2012. Având la dispoziţie o aparatură de înaltă performanţă, specialiştii de la Ares le oferă pacienţilor metode de diagnostic şi tratament unice în zonă, rezolvând cazuri pe care medicina tradiţională le-ar fi tratat cu bisturiu. La Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională, bolnavii cu afecţiuni acute, ce necesită tratament în regim de urgenţă, beneficiază de gratuitate, costurile intervenţiilor fiind decontate de Spitalul Judeţean de Urgenţă, în timp ce pacienţii cu  boli cronice pot beneficia de servicii medicale contra cost.

Deschiderea acestei unităţi medicale a însemnat o reducere cu 50% a mortalităţii în cazul pacienţilor cu infarct miocardic din judeţ, şi asta prin faptul că montarea de stent a devenit posibilă şi la Suceava, nemaifiind nevoie ca pacienţii să piardă timp preţios cu deplasarea până la Iaşi, în vederea efectuării intervenţiei.

“Să nu se înţeleagă că orice caz care ajunge aici este rezolvat, că omul trăieşte garantat. Nu suntem Dumnezeu” a ţinut să precizeze dr. Roberto Haret, adăugând că rata mortalităţii este cam aceeaşi din Europa, de 5-7%.

De menţionat că Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională tratează şi alte afecţiuni în afara celor de inimă, cum ar fihernii de disc, fibroame uterine, accidente vasculare, osteoporoză şi multe altele. Şi aceste probleme de sănătate sunt rezolvate prin tehnici minim invazive, care înlocuiesc intervenţiile chirurgicale clasice, cu tăietură, şi permit o recuperare mai bună. Procedurile sunt efectuate de dr. Mihai Creţeanu Jr., specialistul Ares în radiologie intervenţională, care îşi tratează pacienţii prin angioplastie pe membrele inferioare, angiografie cerebrală, nucleoplastie, vertebroplastie, dar şi alte metode de ultimă oră.

„În diagnosticarea şi tratarea unei afecţiuni nu contează locul sau unitatea medicală, ci gradul de pregătire profesională. Calitatea actului medical nu este dată de o clinică dintr-un judeţ anume, ci de felul în care se practică actul medical. Oamenii trebuie să aibă curaj şi să vină la noi pentru că medicii care lucrează aici au demonstrat că ştiu meserie”, a punctat Petronela Gălăţeanu, director de relaţii publice la Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională deschis în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 300 de pacienţi cu boli de inimă, trataţi la Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională de la Suceava.
 Vizualizări articol: 2134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
300 de pacienţi cu boli de inimă, trataţi la Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională de la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei