Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 135 (5342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Medici şi farmacişti, sancţionaţi de CAS pentru diverse nereguli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr de 21 de controale au fost efectuate luna trecută de inspectorii Biroului Control din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, verificările lăsându-se cu mai multe sancţiuni. A fost analizată activitatea a nouă medici de familie, patru medici specialişti şi tot atâtea farmacii, doi furnizori de dispozitive medicale şi tot atâţia medici stomatologi, se arată într-un raport al instituţiei, transmis ieri de purtătorul de cuvânt Anda Sălăgean.

Potrivit documentului, în cazul unui medic de familie s-a constatat nerespectarea programului de lucru declarat în contractul încheiat cu CAS Suceava, situaţie în care s-a aplicat sancţiunea contractuală de „avertisment”, doctorul în cauză fiind la prima abatere de acest gen.

În cazul unui alt medic de familie, inspectorii au constatat necompletarea corectă şi la zi a documentelor de evidenţă a serviciilor medicale, motiv pentru care s-a emis tot un avertisment, ţinând cont că era pentru prima dată când doctorul era depistat cu o astfel de neregulă.

 

Reţete emise de medicii de familie în lipsa scrisorilor medicale de la specialişti

Aceeaşi sancţiune a fost aplicată şi în cazul unui medic de familie la care inspectorii au constatat prescrieri de tratament cu medicamente fără existenţa scrisorilor medicale de la medicul de specialitate. În această situaţie s-a emis tot un avertisment, dar şi diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului „per capita” pentru lunile din perioada precedentă în care s-au înregistrat prescrieri de tratamente fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

În urma controalelor derulate luna trecută, alţi trei medici de familie au fost sancţionaţi cu avertisment, după ce s-a constatat că au eliberat certificate de concediu medical necorespunzătoare.

În ceea ce priveşte medicii specialişti, inspectorii CAS au dispus în mai diminuarea cu 10% a valorii minim garantate a punctului pentru o lună în cazul unui doctor care s-a făcut vinovat de necompletarea corectă şi la zi a documentelor de evidenţă a serviciilor medicale. Un alt medic specialist a primit un avertisment după ce a fost prins că elibera certificate de concediu medical necorespunzătoare.

 

O farmacie nu a putut prezenta rapoartele privind intrările şi ieşirile de medicamente

Luna trecută, verificările întreprinse la farmacii s-au lăsat cu un avertisment scris pentru o unitate de profil care nu a transmis, în format electronic, consumul zilnic de medicamente. Aceeaşi măsură a fost luată şi într-o altă situaţie, când inspectorii CAS au descoperit că farmacia nu asigura un farmacist pe toată durata programului de lucru. O sancţiune similară a fost emisă şi în cazul unei farmacii care nu deţinea documente justificative privind intrările şi ieşirile pentru medicamentele şi materialele sanitare eliberate în baza prescripţiilor medicale raportate la CAS Suceava spre decontare. Toate cele trei farmacii pentru care s-au emis avertismente se aflau la prima abatere constatată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici şi farmacişti, sancţionaţi de CAS pentru diverse nereguli.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medici şi farmacişti, sancţionaţi de CAS pentru diverse nereguli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei