Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 94 (5301)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tehnologie de ultimă oră pentru tratarea varicelor, la clinica “Laurus Medical”

 

Ce sunt varicele?

Varicele venoase sunt vene superficiale anormal de dilatate şi tortuoase, localizate la nivelul membrelor inferioare. Venele varicoase determină, pe lângă problemele cosmetice, şi o serie de manifestări clinice, cum ar fi: prurit, disconfort sau senzaţie de greutate la nivelul membrelor inferioare, crampe nocturne, edem, senzaţii de arsură, parestezii.

 

Cum apar varicele?

Inima pompează sânge bogat oxigenat şi încărcat cu nutrienţi în întregul organism, prin intermediul arterelor. Pe de altă parte, venele sunt cele care asigură transportul sângelui care a descărcat oxigenul şi nutrienţii la ţesuturi înapoi către inimă, urmând a fi reoxigenat în plămâni după detoxifierea lui în ficat.

Propulsorul sângelui venos din jumătatea inferioară a corpului este reprezentat de contracţia musculară care împinge sângele în vene împotriva gravitaţiei. Iată de ce venele sunt prevăzute cu valve unidirecţionale care să împiedice refluxul sângelui, astfel încât acesta să poată fi împins în sus de pompa musculară.

Când valvele devin nefuncţionale, ele nu mai pot împiedica scurgerea înapoi a sângelui, care este pompat cu greutate în sus şi rămâne mai degrabă blocat în venele superficiale, cum sunt cele de la nivelul membrelor inferioare, determinând umflarea acestora şi un întreg cortegiu simptomatologic, mergând până la complicaţii foarte grave (cum ar fi ulceraţiile varicoase).

Cauzele incriminate în apariţia insuficienţei venoase sunt, pe lângă cele ereditare, familiale (legate de moştenirea unui ţesut mai puţin elastic în pereţii venelor), şi statul prelungit în picioare, sarcinile multiple şi, bineînţeles, obezitatea.

 

Cum se tratează varicele la clinica “Laurus Medical”?

În trecut, pacienţii cu dilataţii varicoase importante nu aveau o altă opţiune decât tehnicile chirurgicale clasice, care, pe lângă spitalizare, durere, pierdere importantă de sânge şi anestezie, presupuneau stripping-ul, adică smulgerea venei în totalitate. Doar venele de dimensiuni mici puteau fi tratate prin scleroterapie, adică injectarea unei substanţe salinice în venă, care determină distrugerea peretelui venos, colabarea şi dispariţia venei.

Astăzi, datorită noii tehnologii UGS (scleroterapie ghidată ultrasonografic - tehnologie folosită în premieră pe ţară doar de clinicile “Laurus Medical”), pot fi tratate prin scleroterapie, fără a fi necesară operaţia chirurgicală, şi venele mari. Pot fi astfel tratate vene localizate profund, care, altfel, ar fi necesitat intervenţia chirurgicală, asigurând astfel UGS o rată foarte mare de succes. O îmbunătăţire de 80% a aspectului apare de regulă în primele două săptămâni. Totuşi, poate să treacă ceva timp până la completa dispariţie a dilataţiilor venoase.

Mai trebuie precizat că la o treime din cazuri este suficientă o singură şedinţă de tratament, iar pentru celelalte două treimi sunt necesare două sau maxim trei şedinţe de tratament.

 

Care sunt costurile de tratare a bolii varicoase în cadrul clinicii “Laurus Medical” ?

O şedinţă de consultaţie preliminară costă 95 lei şi cuprinde investigaţiile necesare diagnosticării corecte a bolii varicoase, putându-se astfel stabili mult mai uşor forma de tratament aleasă pentru fiecare pacient în parte şi numărul de şedinţe necesare. Costul tratamentului variază în funcţie de numărul de şedinţe şi de gravitatea bolii.

 

Care sunt avantajele şi beneficiile tratamentului bolii varicoase prin scleroterapie asistată ultrasonografic?

În primul rând, nefiind vorba de intervenţie chirurgicală, această metodă nu necesită anestezie şi nu este dureroasă.

Aşadar, nu poate fi vorba de cicatrice postoperatorii şi nici de fire de sutură (copci).

De asemenea, mai trebuie subliniat faptul că această metodă de tratare a varicelor nu necesită absenţa de la serviciu/concediu medical, ceea ce înseamnă că pacientul poate să îşi desfăşoare activităţile zilnice obişnuite fără nici o problemă.

Această metodă se poate aplica în toate stadiile de evoluţie a bolii varicoase.

 

Unde se află clinica “Laurus Medical” Suceava?

Clinica “Laurus Medical” Suceava se află pe strada Universităţii, nr. 19, bloc B, parter (în spatele Centrului Comercial „Zimbrul” şi al magazinului „Kaufland”).

Pentru programare în vederea unui consult răspundem la numerele de telefon 0230-211.888 şi 0728-857.730 (de luni până vineri, între orele 08.00-20.00, şi sâmbătă, între orele 08.00-12.00). Pentru alte informaţii se poate accesa şi pagina web www.laurusmedical.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tehnologie de ultimă oră pentru tratarea varicelor, la clinica “Laurus Medical”.
 Vizualizări articol: 2788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Tehnologie de ultimă oră pentru tratarea varicelor, la clinica “Laurus Medical”5.059

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei