Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2012 - Anul XVII, nr. 250 (5155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drame

12 suceveni, diagnosticaţi cu HIV-SIDA de la începutul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

12 suceveni au fost depistaţi în primele trei trimestre ale anului cu HIV/SIDA, numărul seropozitivilor din judeţ ajungând astfel la 184, dintre care 157 aflaţi în tratament. În 2012, cumplita maladie a provocat şi şase decese, dintre care două înregistrate la persoane care tocmai fuseseră depistate ca fiind seropozitive, iar restul consemnate la persoane care fuseseră diagnosticate în anii anteriori.

Aşa indică o statistică a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dată publicităţii ieri, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu, în care se precizează că, în acest an, virusul HIV responsabil de apariţia maladiei SIDA, a fost depistat la o adolescentă de 17 ani, la un tânăr de 23 ani, precum şi la o tânără de 20 ani, toţi din zona Vatra Dornei. Cu această afecţiune au mai fost diagnosticaţi în 2012 un bărbat de 34 ani şi un altul de 37 ani, ambii din zona Fălticeni.

 

Au murit la scurt timp de la diagnosticare

În acest an, boala a mai fost confirmată la un alt tânăr de 23 ani, din zona Suceava, dar şi la o femeie de 38 ani, din zona Fălticeni. Cu HIV-SIDA au mai fost depistate în 2012 şi două femei care au decedat la scurt timp de la diagnosticare, una de 28 ani, din zona Suceava, la care boala a fost confirmată în luna martie, şi cealaltă de 45 ani, din zona Vatra Dornei, la care afecţiunea a fost descoperită în luna mai. Celelalte persoane depistate în acest an cu HIV/SIDA sunt un bărbat de 47 ani, din zona Suceava, o tânără de 23 ani, din zona Rădăuţi, şi un bărbat de 36 ani, din zona Suceava.

 

Teste gratuite pentru depistarea HIV/SIDA

Suceveniicare vor să afle dacă sunt sau nu infectaţi cu virusul ucigaş pot face un test gratuit, la Centrul de Consiliere şi Testare HIV/SIDA, care funcţionează la parterul clădirii DSP. În cazul în care rezultatul este pozitiv, probele se analizează din nou, de această dată la Bucureşti, la Institutul Naţional Cantacuzino, unde investigaţiile de laborator sunt mai complexe şi certifică diagnosticul. În judeţ, teste gratuite se fac şi la Centrul de Transfuzii, dar numai pentru persoanele care donează sânge, pentru celelalte testul făcându-se contra cost. Virusul HIV atacă şi distruge sistemul imunitar al organismului, deschizând calea unor infecţii oportuniste (acele infecţii pe care un sistem imunitar sănătos ar putea să le ţină sub control). De fapt acestea sunt cele care vor provoca deteriorarea iremediabilă a organismului, fiind responsabile de apariţia maladiei SIDA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12 suceveni, diagnosticaţi cu HIV-SIDA de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 1095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
12 suceveni, diagnosticaţi cu HIV-SIDA de la începutul anului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei