Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 apr 2010 - Anul XV, nr. 79 (4370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Merele reduc riscul de declanşare a cancerului colorectal

Consumul regulat de mere reduce riscul de declanşare a cancerului colorectal, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii polonezi, publicat recent în European Journal of Cancer Prevention, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de ştiinţă polonezi au comparat 592 de pacienţi suferind de această formă de cancer cu 765 de pacienţi internaţi în aceeaşi clinică, dar care nu sufereau de această boală.

Cercetătorii au descoperit că pacienţii bolnavi de cancer mâncau, în medie, 6,5 mere pe săptămână, comparativ cu cei din al doilea grup de studiu, care mâncau în medie 11 mere pe săptămână.

Cel mai mic risc de declanşare a cancerului colorectal a fost observat la pacienţii care mâncau cel puţin un măr pe zi (0,65%), în timp ce persoanele care mănâncă cel puţin două mere pe zi beneficiază de o înjumătăţire a acestui risc.

Potrivit cercetătorilor polonezi, consumul de alte fructe şi legume nu are aceleaşi efecte benefice asupra riscului de declanşare a cancerului colorectal.

În opinia lor, calităţile protective ale merelor se datorează concentraţiei ridicate de flavonoizi din aceste fructe. Aceste substanţe antioxidante se regăsesc în coaja merelor şi împiedică radicalii liberi să provoace distrugeri la nivelul celulelor şi al ţesuturilor, stopând astfel declanşarea şi evoluţia cancerului.

Antioxidanţii sunt de cinci ori mai numeroşi în coaja mărului decât în pulpa acestui fruct şi, din acest motiv, experţii recomandă ca merele să fie spălate înainte de a fi consumate, fără a fi însă decojite.

Organizaţia World Cancer Research Fund consideră că riscul de declanşare a oricărei forme de cancer poate fi semnificativ redus, cu până la 40%, dacă oamenii adoptă câteva schimbări simple în stilul lor de viaţă, precum includerea fructelor şi legumelor proaspete în dieta zilnică, practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice şi ţinerea sub control a greutăţii corporale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Merele reduc riscul de declanşare a cancerului colorectal.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merele reduc riscul de declanşare a cancerului colorectal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei