Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 ian 2008 - Anul XIII, nr. 8 (3689)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicament împotriva maladiei Alzheimer, cu efecte extrem de rapide

Un medicament dezvoltat de o echipă de cercetători americani împotriva artritei s-a dovedit eficace pentru bolnavii de Alzheimer, îmbunătăţind starea lor de sănătate în "doar câteva minute", potrivit unui studiu preluat de telegraph.co.uk..

După ce i s-a injectat în coloana vertebrală o doză din medicamentul împotriva artritei numit etanercept, un pacient în vârstă de 89 de ani şi-a putut aminti data, numele medicului şi locul în care se afla, lucruri pe care nu putea să le spună cu 10 minute înainte de tratament.

Pacientul a primit ulterior cinci injecţii, la intervaluri de o săptămână, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil, deşi a avut dificultăţi cu calculele matematice şi utilizarea banilor.

Un studiu pilot, la care au participat 15 pacienţi, care a avut loc anul trecut la Universitatea California din Los Angeles, a indicat o îmbunătăţire a stării de sănătate a bolnavilor pe o perioadă de şase luni după tratamentul cu etanercept.

Cercetătorii au remarcat că medicamentul şi-a făcut efectul foarte repede în cazul a 10 pacienţi şi au început un studiu pentru a evalua acest aspect.

Medicamentul funcţionează prin curăţarea surplusului de substanţă chimică numită tumor necrosis factor alpha (TNF alpha). Această substanţă provoacă inflamarea încheieturilor pacienţilor cu artrită, dar joacă şi un rol important în funcţionarea creierului şi un rol cheie în maladia Alzheimer.

Neil Hunt, directorul Alzheimer's Society, a declarat că trebuie efectuate mai multe studii pentru a se stabili dacă medicamentul poate fi utilizat fără a da efecte secundare grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicament împotriva maladiei Alzheimer, cu efecte extrem de rapide.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medicament împotriva maladiei Alzheimer, cu efecte extrem de rapide5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Terină de praz cu brânză 1,3kg praz200g roşii3 linguri ulei de măsline2 cepe verzi1 leg. pătrunjel500ml apă50g (10 foi) gelatină250g telemea (preferabil de capră)sare, piperSOSUL: 4 linguri ulei de măsline2 linguri oţet de mere1/2 linguriţă piper proaspăt măcinat½... Citeşte