Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2015 - Anul XX, nr. 22 (5834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Molid

Liturghie arhierească la schitul cu şapte vieţuitori

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit, duminică, 25 ianuarie, Sfânta Liturghie, la Schitul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“ din localitatea Molid. Mica obşte monahală a acestei comunităţi, formată din doar şapte vieţuitori, îl are ca stareţ pe protosinghelul Gavriil Velicu.

Biserica Schitului „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“ din localitatea suceveană Molid a fost neîncăpătoare duminica trecută pentru credincioşii veniţi să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Părinte Pimen. Din sobor, alături de părintele stareţ Gavriil Velicu şi de alţi slujitori, a făcut parte şi pr. Aurel Goraş, protopopul Protoieriei Câmpulung Moldovenesc. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de seminarişti şi teologi.

După oficierea slujbei, IPS Pimen a ţinut cuvânt de învăţătură: „Dorul omului după Dumnezeu, pentru a-L cunoaşte, pentru a-L simţi, pentru a fi aproape de El, este sădit ontologic în sufletul său. Acest lucru se întâmplă pentru că omul este creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Dorinţa permanentă a omului după Dumnezeu este redată şi în cuvintele Fericitului Augustin, anume «neliniştit este sufletul meu până nu-şi va afla odihna întru Tine, Doamne», precum şi în Psalmi: «În ce chip doreşte cerbul izvoarele apelor, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule»“.

La final, închinătorii veniţi de departe au primit din partea obştei de călugări pachete cu hrană.

Schitul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“ este situat la 10 km de Mănăstirea Voroneţ şi a fost ridicat în anul 2005, pe un teren donat de o credincioasă încă din anul 2001. La iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, a luat fiinţă un schit de călugări cu şapte vieţuitori, avându-l ca stareţ pe protosinghelul Gavriil Velicu.  Biserica schitului este din lemn, iar în interior este pictată aproape în întregime. Corpul de chilii, clopotniţa, altarul de vară şi clădirea de utilităţi întregesc ansamblul aşezământului monahal de la Molid. Clopotniţa este deosebită ca valoare arhitectonică şi pentru vechimea ei de 140 de ani, fiind primită în dar de la Mănăstirea Dorotea, demontată bucată cu bucată şi refăcută în întregime la schit.

(Tudorel R. Sursa: Zarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liturghie arhierească la schitul cu şapte vieţuitori.
 Vizualizări articol: 1240 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Liturghie arhierească la schitul cu şapte vieţuitori5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Ai trebuință de: potârnichi (câte două de fiecare mesean), curățate de pene, puf și măruntaie și pârlite, ulei de măsline, unt, câțiva căței de usturoi, rozmarin, dafin, măghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce,... Citeşte